E-ticaret üzerinden alışveriş rekor seviyelere ulaşabilir

E-ticaret üzerinden alışveriş

E-ticaret üzerinden alışveriş çok ciddi bir rekor kaydetmek üzere. Özellikle son yıllarda bu alana olan rağbetin giderek daha fazla arttığını görüyoruz. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Pandemi süreci ve yaşanan gelişmeler nedeniyle e-ticaret üzerinden alışveriş adeta patladı. İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşması ile birlikte e-ticaret hacmi tahmin edilenden çok daha hızlı bir şekilde büyüdü. Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle markaların tamamı online ticarete yöneldi.

Bazı raporlara baktığımızda 2021 yılının sonunda e-ticarette işlem gören paranın çok ciddi bir seviyeye ulaştığı görülüyor. Yeni yayınlanan rapora göre 4,9 trilyon dolarlık bir harcama online internet üzerinden yapıldı. Elbette sonuçlar sadece bunlardan ibaret değil. Aynı zamanda online ticaret üzerinden yapılacak alışverişlerin yüzde 55 oranında büyüme ihtimali olduğu söyleniyor.

E-ticaret üzerinden alışveriş büyük rağbet görüyor

Yapılan kapsamlı araştırmalara baktığımızda 2026 yılında 7,6 trilyon dolarlık bir işlem hacminin yakalanacağı ortaya çıkıyor. Kullanıcılar çok kanallı perakende hizmetleri ile birlikte e-ticaret deneyimini güçlü bir şekilde artırabiliyor. Ayrıca bankalar tarafından hizmetlerin kolay hale getirilmesi dikkat çeken bir diğer nokta.

E-ticaret üzerinden alışveriş

Bundan kısa bir süre önce daha çok Çin e-ticaret alanında ön plandaydı. Gelecekte de benzer bir tablo ortaya çıkacak. Fakat küresel ticaretin çok daha geniş çevrelere yayılması bekleniyor. 2021 yılında e-ticarette yaşanan gelişmeler 2026 yılında adeta rekor düzeye ulaşacak.

Türkiye e-ticaret karnesi şaşırttı: İnternet üzerinden alışveriş yükselişte

E-ticaret ile alışveriş hakkında yayınlanan rapora baktığımızda fiziksel ürünlerin ön planda olduğunu görüyoruz. Yaklaşık olarak 5 yıl içerisinde fiziksel ürünlerin yüzde 82 oranında daha fazla tercih edileceğini söyleyebiliriz. Peki sizin e-ticaret ile ilgili gelecek beklentileriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.