WhatsApp e-ticaret platformuna dönüşüyor: Mark Zuckerberg’in gözü döndü

WhatsApp e-ticaret platformuna

WhatsApp e-ticaret platformuna dönüşmeye başladı. Özellikle son dönemlerde bunun sinyalleri zaten veriliyordu. Şimdi ise platformların gerçek anlamda bir e-ticaret olma yoluna girdiği görülüyor.

Mark Zuckerberg genellikle hırslı bir CEO olarak biliniyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformlar genellikle onun hırsı doğrultusunda şekilleniyor. Facebook ve Instagram adeta e-ticaret merkezlerine dönüştü. Fakat WhatsApp ile ilgili çok fazla değişiklik yapılmamıştı.

Kullanıcılar WhatsApp platformunda reklam olmamasını olumlu karşılıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde güncelleme ile birlikte tüm verilerin Facebook ile paylaşılacağı ifade edilmişti. Şimdi ise WhatsApp platformunda e-ticaret faaliyetlerinin çok daha yaygın bir şekilde yapılacağını söylüyor.

WhatsApp e-ticaret platformuna dönüşmek üzere

Yapılan açıklamalara göre WhatsApp üzerinden mağazalar çok daha aktif çalışabilecek. Hatta kullanıcıların artırılmış gerçeklik destekli reklamlar görebileceği bile ifade edildi. Ancak bu özellik Instagram üzerinden kullanılacak. WhatsApp ise e-ticaret için bağlantı kurma desteği sunacak.

WhatsApp e-ticaret platformuna

Facebook, WhatsApp ve Instagram platformları e-ticaret konusunda birbiriyle çok daha bağlantılı çalışacak kullanıcılar doğrudan mağaza sahiplerinin WhatsApp hesaplarına bağlanabilecek. Ayrıca görsel arama özelliği ile birlikte doğru ürünler daha rahat bulunacak. Sahte ürünler hızlı bir şekilde algılanacak.

WhatsApp çoklu cihaz desteği için tarih verildi: Yeni özellikler geliyor

Mark Zuckerberg tarafından yeni düzenlemelerin en geç 1 hafta içerisinde uygulamalara sunulacağı söyleniyor. Böylece WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi platformlar e-ticaret altyapısına kavuşacak. Peki sizce bu tür uygulamalarda e-ticaret altyapısının bu kadar fazla kullanılması doğru mu? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.