Çevrimiçi alışveriş siteleri araştırması büyük şaşkınlık yarattı: İlginç sonuçlar

Çevrimiçi alışveriş siteleri araştırması

Çevrimiçi alışveriş siteleri araştırması bu aralar tartışma konusu oldu. Açıkçası kimse bu tür sonuçların ortaya çıkacağını tahmin etmiyordu. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Çevrimiçi alışveriş siteleri ile ilgili bu aralar bazı çalışmalar devam ediyor. E-ticaret araştırmaları içerisinde pandeminin büyük bir etkisi var. Milyonlarca insanın fiziksel olarak alışveriş yapmak yerine çevrimiçi mecralara yönelmesi büyük bir sektör oluşturdu.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından devam eden çalışmalar sonucunda 223 büyük internet sitesinin incelemeleri tamamlandı. Bu incelemelere bakıldığında yapılan yorumların önemli bölümü hakkında tedirgin edici bazı açıklamalara yer verildi. Avrupa’da çevrimiçi mağaza alışveriş ve rezervasyon hizmeti sunan platformların önemli bir bölümünde yaratıcı yorumlar yer alıyor.

Çevrimiçi alışveriş siteleri araştırması

Online alışveriş siteleri ile ilgili yapılan bul yeni çalışmalar sonucunda yorumlar kısmına bakmanın aslında sanıldığı kadar doğru olmadığı ortaya çıktı. Tüm bunlara ek olarak kullanıcı yorumlarını toplaması ve incelemesi ile ilgili büyük bir belirsizlik olduğu görüldü.

Çevrimiçi alışveriş siteleri araştırması

Online ticaret hizmeti yürüten mecralar sahte yorumların önlenmesi konusunda gerekli desteği sunmuyor. Bu yüzden hangi yorumların sahte hangilerinin gerçek olduğu tam olarak bilinmiyor. Avrupa’da internet sitelerinin yüzde 55 gibi bir bölümünün Avrupa Birliği tüketici koruma kurallarına uymadığı ortaya çıktı.

Türkiye e-ticaret karnesi şaşırttı: İnternet üzerinden alışveriş yükselişte

Konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Avrupa Birliği genelde bu tür konularda daha hassas davranıyor. Belki de bazı büyük web sitelerine ceza bile verilebilir. Ayrıca tüketici bilgilerinin korunması ile ilgili yeni araştırmalar yakında yapılacaktır. Peki siz e-ticaret platformlarında yer alan yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?