Geçtiğimiz günlerde tanıtılan OnePlus 6, tasarımı ve teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Telefonun şık görüntüsünün altında oldukça karmaşık bir mühendislik işçiliği bulunduğu ortaya çıktı.
Malum, günümüzdeki akıllı telefon fiyatları hiç de azımsanacak meblağlar da dolaşmıyor. Özellikle de tercihiniz üst segment bir modelse. Genel olarak birçok üretici sattığı akıllı telefona 2 yıl garanti veriyor. Yani 2 yıl içerisinde kullanıcı hataları haricinde telefonda meydana gelecek olan hatalar üretici tarafından ücretsiz olarak tamir ediliyor. Peki ya garanti süresi dolduktan sonra? İşte işin asıl can sıkıcı kısmı o zaman başlıyor.
OnePlus 6 satın almayı düşünenler, dikkat!
Herhangi bir akıllı telefonu, teknik servisi dışında başka bir yere tamire götürmek büyük risk. Çünkü bu tamir esnasında farklı komplikasyonlar da gelişebiliyor. Örneğin hoparlörü bozuk diye verdiğiniz bir telefon, hoparlörü tamir edilmiş fakat bu sefer de mikrofonu bozulmuş bir halde size geri dönebiliyor. Bu durumun temel sebebi ise telefonun tamirinde karşılaşılan zorluklar.
OnePlus 6, Galaxy S9+, Pixel 2 XL ve iPhone X kamera karşılaştırması
iFixit isimli kuruluş telefonlara tamir edilebilirlikleri üzerinden puanlar veriyor. Örneğin bir telefonun tamiri basitse, parçalar gerektiği kadar modülerse puan 10 üzerinden 10 oluyor. Aksi takdirde ise puan düşüyor. Aynı OnePlus 6 modelinde olduğu gibi.
Geçtiğimiz günlerde tanıtılan telefonu inceleme altına alan iFixit grubu OnePlus 6 tamirinin beklenenden çok daha zor olduğuna değinmiş. Telefonun içerisindeki parçaların birbirine bağlı olmasına dikkat çekilerek ve basit bir parça değişimi için bile neredeyse tüm telefonu parçalarına ayırmak gerektiği belirtilmiş. OnePlus 6 tamir edilebilirlik düzeyi bakımından 10 üzerinden 5 alırken, batarya değişiminden ise 10 üzerinden 7 almış. Yani OnePlus6’nın bataryasını değiştirmek o kadar da zor değil.