Asus ZenFone 5 inceleme (ZE620KL)

Asus ZenFone 5 inceleme

#İŞBİRLİĞİ

Asus ZenFone 5 inceleme videosu ile karşınızdayız. iPhone X’a rakip olan Asus ZenFone 5 inceleme videomuzda, telefonun sunduğu yeniliklere bakıyoruz. Karşınızda Asus ZenFone 5 inceleme videosu.

Apple, iPhone X’i ilk kez görücüye çıkardığında, tasarımsal olarak özellikle ekranın üst kısmında ye alan çentik dikkat çekmişti. Ardından Android tarafında da bu yönde adımların atıldığını görmüştük. Bu yeni akıllı telefon Asus Zenfone 5 için de iPhone X tasarımını Android tarafına taşıyan temsilcilerden bir tanesi desek yanılmayız herhalde. Zira telefonu ilk elinize aldığınızda, kullanmaya başladığınızda ya da sadece seyrettiğinizde bile aklınıza iPhone X’in gelmesi çok normal.

Yeni Asus Zenfone 5’in tasarım detayları

7.7mm kalınlıktaki telefon, 155 gram ağırlığında. Elinize aldığınızda, sizi rahatsız etmeyen bir tutuş his uyandırıyor. Cam malzemenin yoğunlukla kullanıldığı telefon, köşelerden yumuşatılmış ve ince metal çerçeveli olarak tasarlanmış. Arka taraftaki dual kamera sisteminin biraz çıkıntılı konumlandırılması dışında tasarım ahengini bozan başka bir detay bulunmuyor. Tabii cam tasarımlı bir ürün olduğu için arka yüzeyin kolaylıkla kir ve parmak izi tutabildiğini söyleyebiliriz. Hem buna önlem hem de daha sağlam bir kullanım için Asus’un kutuda koruyucu şeffaf kılıfa da yer verdiğini belirtelim.

Bu arada, ekranı daha büyük olmasına rağmen Zenfone 5’in 174 gram ağırlığındaki iPhone X’ten daha hafif olduğunu söylemek gerek.

6.2 inch FHD+ IPS ekran teknolojisi

Telefon kilidini ister parmak izi okuyucu sensör yardımıyla açın, isterseniz de yüz tanıma sistemini aktifleştirerek. İki sistem de başarılı bir şekilde çalışıyor.

Asus ZenFone 5 inceleme (ZE620KL)

6.2 inch değerdeki ekran, 19:9 oranda, yani telefonu elinize aldığınızda ön tarafın neredeyse tamamını ekran kaplıyor diyebiliriz. 2246×1080 çözünürlük sunan ekran, özellikle bir şeyler izlemek ve oynamak isteyenler için oldukça başarılı. Tabii okuma tarafı da önemli. Asus, ekran özellikleri tarafında mavi ışık filtresi seçeneğini de sunarak gözlerinizin daha az yorulmasını hedefliyor. Yine isterseniz ekran rengi modunu da düzenleyebilirsiniz.

Android 8.0 Oreo ile geliyor

Android 8.0 işletim sistemi ve Asus’un güncel arayüzüyle gelen telefon, rahat bir kullanım sunuyor. Arayüz gayet sade ve akıcı. Daha önce Asus telefon kullanmadıysanız bile alışmanız hiç zor olmayacaktır.

Snapdragon 636 çipsetine sahip olan telefonda 4GB RAM ve 64GB dahili depolama değerleri bulunuyor. Ayrıca microSD desteği de var. Yaptığımız Geekbench 4 testinde tek çekirdekte 1330 puan alan telefon, çift çekirdekte de 4728 puan aldı. Ardından da Need for Speed No Limits’i sorunsuz bir şekilde oynayabildik.

Asus ZenFone 5 inceleme (ZE620KL)

Kameralar

Telefonun ön tarafında 8MP değerde kamera yer alıyor. Portre ve HDR çekim seçenekleri olduğu gibi 2160×1080 çözünürlüğüne kadar destek veren video çekim seçenekleri mevcut. Ayrıca, Asus’un bilinen uygulamalarından Selfie Master bu cihazda da var ve böylece daha başarılı öz çekim fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Arka tarafa geldiğimizde ise, 12+8MP değerde iki kameradan oluşan sistemi görüyoruz. Bu sistem sayesinde ister normal, isterseniz de daha fazla detayı yakalayabileceğiniz geniş açılı fotoğraflar çekebilirsiniz. Yine video tarafına baktığımızda özellikle 60FPS değerde 1080p video ve 4K video çekim seçenekleri olduğunu görüyoruz. Tabii çeşitli görüntü filtreleri, pro çekim, yavaş çekim de dahil olmak üzere birçok seçenek mevcut.

Genel olarak iki kameranın da hem video hem de fotoğraf tarafında, özellikle iyi ışıklı ortamlarda başarılı sonuçlara imza attığını söyleyebiliriz.

Asus ZenFone 5 inceleme (ZE620KL)

Pil detayları

Zenfone 5, çıkarılamaz 3300mAh pile sahip. Hızlı şarj desteği sunan bu pil, 30 dakikada %60’a kadar şarj olabiliyor. Deneyimlerimiz sonucu telefonun tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabildiğini gördük. Ayrıca cihazda detaylı bir pil bakım ve tasarruf uygulaması bulunuyor. Böylece birçok farklı senaryoyu devreye sokarak pil ömrünü ihtiyaçlarınız doğrultusunda artırmanız mümkün.

Son sözlere gelirken

Asus Zenfone 5, tasarım detaylarıyla Apple’ın iPhone X’ini fazlasıyla andırıyor. Belki de iPhone X’in tasarımını çok seven ama Android’ten ayrılmak istemeyen kullanıcılar için böyle bir telefona ihtiyaç vardı. Şık tasarımının yanında başarılı ekranı ve kameraları da Zenfone 5’in ön plana çıkan özellikleri arasında.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Vestel Venus Z20 inceleme (Video)