OnePlus 2 Hayal Kırıkılığı mı Olacak!

oneplus 2 lansman tarihi

Geçtiğimiz yılın “amiral gemisi katili” OnePlus One oldukça ses getirdi. OnePlus 2 ise kısa bir süre içinde tanıtılacak. Peki yayınlanan görüntüler ve videolar düşünüldüğünde OnePlus 2 başarılı olabilecek mi?

Oppo‘dan ayrılan bir grup mühendisin kurduğu söylenen ama aslında Oppo‘nun daha fazla pazar payı yapmak için oluşturduğu OnePlus şirketi ilk telefonları OnePlus One ile Android ekosisteminde efsane haline geldi. OnePlus One uzun süre perakende olarak satılmadı ve satın alanlara verilen davetiyeler yoluyla alıcılara ulaştı. Hatta bir dönem resmen karaborsaya düşen 349 dolarlık telefonun ülkemizde halen 1690 TL‘ye alıcı bulduğuna şahit olmaktayız.

OnePlus One

Şahsımın da sahip olduğu OnePlus One‘ı bir süre kullandıktan sonra sattım ve alıcı 110 kilometre öteden gelerek telefona sahip oldu. Kısacası OnePlus One sahibi olmak ve kullanmak donanım tutkunları açısından oldukça havalı bir durumdu.

Peki ya OnePlus 2?

OnePlus yeni nesil telefonu OnePlus 2 için uzun bir süredir çalışıyor. Android ekosisteminde özel bir yeri olan OnePlus’ın, OnePlus 2 ile seektörü sarsacağı hatta hiçbir telefonda olmayan özellikler ile geleceğinden bahsediliyordu. 2.0 GHZ’de tanıtılan ama daha sonra 1,56 GHz hıza düşürülen Snapdragon 810‘un OnePlus 2‘de orijinal saat hızına geri döneceği ve telefonda özel bir soğutucuya yer verileceği bile söylendi.

1434614227_01-oneplus-2-cpu-snapdragon-810

Bunun yanında OnePlus 2‘de retina tarama olacağı da dilden dile dolaşan bir şehir efsanesi haline gelmişti. OnePlus‘ın telefonunda parmak izi okuma teknolojisi kullanacağını açıklaması ise sanırız bu bağlamda ilk hayal kırklığı oldu.

oneplus-2-parmak-izi-2

Tüm bu söylentiler telefonun yeni bir efsane olacağını gösterirken OnePlus One‘a ait olduğu öne sürülen bir fotoğraf heyecanımızı daha da arttırdı; zira telefon eskisinden daha iyi görünüyordu ve malzeme kalitesiyle bizi kendine hayran bıraktı.

Images-allegedly-showing-the-new-OnePlus-2 (1)

 

Images-allegedly-showing-the-new-OnePlus-2

Telefonun arkasında parmak izi okuma sensörü ve lazer odaklı kameraya ilaveten ahşap malzeme kalitesi premium bir görüntü oluşturuyordu. Önden ise çerçevesiz tasarım “işte şimdi olmuş” dememize sebep oluyordu.

Daha sonra kabus başladı ve TENNA sitesi OnePlus 2‘ye ait olduğunu iddia ettiği (şimdiye kadar iddia edip yanıldığı hiçbir telefon yanlış çıkmadı) görüntüleri paylaştı.

oneplus-2-tenaa-FB

 

Bu görüntüler daha önce ortaya çıkan görüntülerden çok farklıydı ve telefon hem malzeme kalitesi hem de tasarımı ile OnePlus One‘ın altında kalıyordu. Bu tarz telefonları alanlar genellikle donanım aşığı kişiler ama tasarımın ve inovasyonun büyük bir mücadele sergilediği mobil sektörde hiçbir kullanıcının geri giden bir tasarım anlayışını kabul edeceğini düşünmüyoruz. Kısacası bu telefonun içinde 8 GB RAM’de olsa “ben” bu OnePlus 2’yi almazdım…

Bu gün ise OnePlus 2‘ye ait olduğu iddia edilen bir video paylaşıldı. Videoda telefona Antutu benchmark testinin yapıldığını gördük. Testte en ilginç olansa Full HD çözünürlük ve Snapdragon 810’a sahip olan telefonun Snapdragon 808 seviyesinde performans vermesiydi. Oysaki OnePlus 2’de 2K yani 2560×1440 piksel ekran kullanılacaktı!

 

Bu görüntüler gerçek mi değil mi bunu 2 gün içinde öğreneceğiz ama OnePlus 2 bu haliyle piyasaya çıkarsa büyük bir kesimden eleştiri alacak ve kendi vatanı Çin’de bile belli bir satış rakamını geçemeyecektir.

Peki bu bilgiler ışığında siz OnePlus 2 ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Samsung Galaxy S6 Edge’in fiyatı düştü