iQOO Neo 8 ve Neo 8 Pro piyasaya sürüldü

iQOO Neo 8 Pro

iQOO, uzun süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yeni akıllı telefonları iQOO Neo 8 ve Neo 8 Pro’yu resmen tanıttı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Z serisinin en yeni üyesi iQOO Z7’yi kısa süre önce piyasaya süren şirket, bu hafta da Neo serisinin yeni üyelerini kullanıcılarla buluşturdu. Uzun süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemimizi meşgul eden iQOO Neo 8 ve Neo 8 Pro, Çin’de düzenlenen etkinlikte resmen tanıtıldı. Her iki telefon da bu etkinlikten kısa süre sonra siparişe açıldı.

İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bu iki telefon arasında daha dikkat çekici özelliklere sahip olanı iQOO Neo 8 Pro. Pro modeli, MediaTek’in yeni Dimensity 9200+ yonga setini kullanan ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. Dimensity 9200+’ın Geekbench performans testinde Snapdragon 8 Gen 2’yi geride bırakmış olması, telefonun performansının merak uyandırmasına sebep oluyor. Eğer Neo 8 Pro beklendiği gibi Snapdragon 8 Gen 2’li telefonları performansı olarak geride bırakırsa bu hem iQOO hem de MediaTek için önemli bir kazanç olabilir.

iqoo neo 8 2

iQOO Neo 8 Pro’da Dimensity 9200+ yonga setine 16 GB LPDDR5x RAM ve 512 GB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik ediyor. Öte yandan telefonda yer alan 5002 mm2’lik soğutma haznesi ve bunun sağladığı soğutma kabiliyeti de dikkat çekiyor.

Standart Neo 8 ise Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Onda da 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Ancak iki tarafta da kullanılan teknolojiler Pro modelindekilerden bir düşük seviyede. RAM tarafında LPDDR5 teknolojisi, depolama alanında ise UFS 3.1 teknolojisi kullanılıyor. Her iki telefon da 6.78 inçlik AMOLED ekranlara sahip. 1260 x 2800 piksel çözünürlüğündeki bu ekranların yenilenme hızları ise 144 Hz.

İki model arasındaki bir diğer fark da arka kameralarında karşımıza çıkıyor. iQOO Neo 8 Pro, arka kamerasının ana lensi olarak Sony’nin 50 megapiksellik IMX866 sensörünü kullanıyor. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Standart Neo 8’nin arka kamerasındaki ana lens ise Samsung’un 50 megapiksellik GN5 sensörü. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Her iki telefon da 5000 mAh’lık bataryalara sahip. Her iki telefonda da 120 W hızlı şarj özelliği bulunuyor. Telefonların işletim sistemleri de aynı: Android 13 tabanlı OriginOS 3.

Assassin’s Creed Mirage’dan beklenen fragman geldi