One Piece, Netflix üzerinde rekor kırdı

One Piece, Netflix üzerinde rekor kırdı

Sevilen animeden uyarlanan One Piece, Netflix platformu üzerinde rekor kırdı. İşte tüm detaylar.

Canlı aksiyon anime uyarlaması One Piece, önceki hit diziler Wednesday ve Stranger Things’in rekorunu geride bırakarak Netflix için yeni bir rekora imza attı. Uzun süredir devam eden Japon çizgi filminden uyarlanan dizinin ilk sezonu geçen hafta yayın hizmetinde yayınlandı. One Piece, yayınlandığı ilk birkaç günde dünya çapında 84 farklı ülkede 1 numaraya yükseldi.

One Piece, Netflix üzerinde rekor kırdı

Bu rekor Addams Family uyarlamasının birinci sezonu ve bilim kurgu dizisi Stranger Things’in dördüncü sezonu tarafından belirlenen kilometre taşlarını tamamen geride bırakarak yeni bir rekor kırdı. Her iki gösteri de yayınlandıkları ilk hafta sonlarında 83 bölgede 1 numara oldu.

Serinin hayranları One Piece’i canlı aksiyon anime uyarlamalarının “lanetini” kırdığı için övdü. Netflix daha önce aralarında Cowboy Bebop ve Deathnote’un da bulunduğu bir düzineden fazla popüler anime özelliğini uyarladı, ancak çoğu hayranlar ve eleştirmenler tarafından pek beğenilmedi.  One Piece animesinin hem de yeni Netflix serisinin dayandığı orijinal mangayı yaratan isim Eiichiro Oda. Dizi, kayıp bir hazinenin peşinde olan paçavra korsan ekibini konu alıyor.

Matt Owens ve Steven Maeda tarafından geliştirilen yeni dizinin yayınlanması öncesinde Oda, hayranların potansiyel olarak yeni canlı aksiyon versiyonunu sevmeyeceklerini düşünmüştü ancak şaşırtıcı bir şekilde yapım izlenme rekorları kırdı.

PlayStation Plus kullanıcıları tepki olarak aboneliklerini iptal ediyor