Jabra Elite 10 kulaklıklarla premium deneyim!

fds fe

#İŞBİRLİĞİ

Premium detaylara sahip ürünlerden hoşlanıyor musunuz? Jabra, ses teknolojileri denildiğinde akla gelen ilk markalardan bir tanesi. Danimarkalı şirket, IFA 2023’te yeni üst seviye kablosuz kulaklıklarını görücüye çıkarmıştı. Bunlardan bir tanesi de Jabra Elite 10 idi. Ürün, biraz gecikmeli de olsa nihayet elimize ulaştı ve deneyimleme şansımız oldu. Fakat merak etmeyin, ürün çıkalı çok olsa da Jabra’nın bu modele yönelik güncellemeleri sürüyor. Böylelikle kaliteli işitsel deneyimler yaşanabiliyor.

Jabra Elite 10, gün içinde saatlerce kullanabileceğiniz ve berrak sesler alabileceğiniz bir ürün

Jabra Elite 10, bünyesinde Dolby Atmos ile Dolby Head Tracking teknolojilerini barındıran bir kulaklık. Bu sayede daha etkileyici işitsel deneyimler yaşamanız hedefleniyor. Gerek tasarım, gerek mikrofon, gerekse de pil kalitesi tarafında iddialı detaylar var. Şimdi bunlara birlikte göz atalım.

Kulaklıklarımızın her biri 5,7 gram ağırlıkta, yani oldukça hafif. Yumuşak tasarım hatlarına ve ek olarak toplamda 4 farklı boyutta yumuşak kulaklık uclarına sahip. Böylece kulak yapınıza en uygun olanı belirleyerek kullanabilirsiniz. Benzersiz Eargel’ler için 62 bin kulak taraması yapıldığını da belirtelim. Yani olabildiğince fazla kullanıcının olabildiğince rahat deneyimler elde edebilmesi için detaylı çalışmalar gerçekleştirilmiş.

Kulaklıkların üzerinde tek bir fiziksel tuş yer alıyor ve ufak dokunuşlarla yol alabilmenizin önü açılıyor. Bu mekanik sistem, kulaklıklara daha kolay ve net komutlar verebilmeniz için önemli. Yanlışlıkla dokunduğunuzda müzikleri değiştiren ya da görüşmeleri sonlandıran kulaklıklardan biri değil bu.

Terlediğinizde ya da yağmur yağarken kullandığınzda endişe etmenize gerek yok. IP57 sertifikası sayesinde kulaklıkların dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.
Taşıma ve şarj kutusu da yaklaşık 46 gram ağırlıkta ve gerek cepte, gerekse de çantada kolaylıkla taşınabiliyor.

Jabra Elite 10 kulaklıklarla premium deneyim!

Jabra Advanced ANC ile gürültü engelleme tarafında daha iddialı bir seviye

ANC, yani aktif gürültü engelleme teknolojisi, günümüz gerçek kablosuz kulaklıklarında sıklıkla talep edilen bir teknoloji. Bu sayede dış mekânlar, kalabalık ortamlar ve toplu taşıma araçları gibi gürültülü ortamlarda sesleri izole edebiliyor ve sadece kendi işitsel deneyiminize odaklanabiliyorsunuz. Jabra’nın yaptığı yeni çalışmalar, ANC tarafında Elite 10’un pek çok rakibini geride bırakabildiğini gösteriyor. Derin bir sessizliğin ortasında, sadece istediğiniz şeyleri dinlediğinizi, sadece konuşmak istediğiniz şeyleri konuştuğunuzu ve farklı bir işitsel detayın olmadığını düşünün.

10 mm hoparlörler, 6 mikrofon ve dahası

Ürünün 10mm hoparlörleri, sesleri berrak bir şekilde veriyor. İster heavy metal dinleyin, isterseniz Türk sanat müziği, melodileri ve vokal detaylarını ayrı ayrı, gayet temiz detaylarla duyabiliyorsunuz. Bass düzeyi de gayet yeterli. Zaten daha gelişmiş kullanım için Jabra Sound+ uygulamasını da ücretsiz olarak indirip kurmalısınız.

Üründe yer alan 6 mikrofon, haliyle telefon görüşmeleri tarafında işinizi kolaylaştırıyor. Buna bir de ANC özelliğini eklediğimizde, gürültülü mekânlarda dahi karşınızdakiyle rahatlıkla anlaşabiliyorsunuz.

AAC ve SBC ses kodeklerine destek veren ürün, aynı zamanda Apple Siri ve Google Assistant’a da destek veriyor. Spotify’da müzik arşivinizle ilgilenirken kolaylıkla gezintiye çıkabiliyorsunuz.

“Fast Pair” var mı diye sorabilirsiniz. Evet, var ama bunun yalnızca Android tarafında olduğunu söylememiz gerekiyor. Dikkat çekici bir diğer detay ise, kulaklığı aynı anda iki cihaza bağlayabiliyorsunuz. Böylece ihtiyaçlarınıza göre cihazlar arasında hızlıca sorunsuz geçişler yapabiliyorsunuz. Bu, özellikle ofisteki mesaileriniz esnasında fazlasıyla işinize yarayacaktır diye düşünüyoruz.

Peki pil performansı ne durumda?

Ürünümüz, beraberinde gelen Type-C kablo aracılığıyla 3 saat civarı bir sürede tamamen şarj edilebiliyor. Evet, hem kulaklıklar hem de taşıma ve şarj kutusundan söz ediyoruz. Eğer aceleniz var ise, yalnızca 5 dakikalık şarj ile 1 saate varan ekstra kullanım da mümkün.

Bluetooth 5.3 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip ve bu sayede hem düşük güç tüketimi hem de sesin iletiminde düşük gecikme sunan kulaklıklar, tek şarj ile…

ANC kapalıyken 8 saate kadar, ANC açıkken 6 saate kadar kullanım sunabiliyor.

Taşıma ve şarj kutusundaki pil ise, ANC kapalıyken 36 saate, ANC açıkken de 27 saate kadar kullanım sunabiliyor.

Unutmadan, Sound+ uygulamasına giderek Dolby kafa izlemeyi etkinleştirirseniz etkileyici deneyimler elde edebiliyorsunuz ama bu teknoloji de pilin daha hızlı tükenmesine yol açıyor. Göz önünde bulundurmanızda yarar var.

Daha fazla detay için BURAYA tıklayabilirsiniz.

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme