Xiaomi FlipBuds Pro gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

#İŞBİRLİĞİ

Çinli teknoloji firması Xiaomi, bu kez üst seviye bir gerçek kablosuz kulaklık modeliyle karşımızda. Xiaomi FlipBuds Pro, firmanın gerçek aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip ilk kulaklığı. Aynı zamanda 11mm sürücüleri ve Qualcomm’un hazırladığı üst seviye ses çipini de bünyesinde barındırıyor. Şimdi isterseniz detaylara birlikte bakalım.

Xiaomi FlipBuds Pro, ışıltılı bir tasarıma sahip. Taşıma ve şarj kutusu, küçük cepte dahi rahatlıkla taşınabilen, yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip. Gerek kapak tasarımı, gerekse de kutunun iç tasarımı, kulaklıkların konumlandırılması, ideal kullanım için uygun.

Ürün, kutusuyla birlikte yaklaşık 60 gram ağırlıkta. Type-C bağlantı noktasına ve şarj durumunu gösteren mini led göstergelere sahip. Böylece hem taşıma ve şarj kutusunun hem de kulaklıkların şarj durumlarını takip edebilirsiniz.

Bu arada, ürünün yanında gelen Type-C şarj kablosunun gayet uzun olduğunu söylemeliyiz. Bazı üreticiler bu tarafta daha kısa boyutlar tercih edebiliyor. Xiaomi ise, kullanıcıları sevindirecek bir hamle yapmış. Tıpkı bir akıllı telefonun yanında gelen şarj kablosu gibi.

Bir de, kutuda small ve large olmak üzere iki çift silikon başlık daha bulunuyor. Böylece kulak yapınıza en uygun olan başlıkları seçebilirsiniz. Bu, ürünün en iyi deneyimi sunması ve sizin de keyif alabilmeniz için önemli bir detay.

Xiaomi FlipBuds Pro gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

FlipBuds Pro, Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip

Bu sayede düşük güç tüketimi gerçekleştirirken 10 metreye kadar mesafede güçlü bağlantılar kurabiliyor. Özellikle açık alan kullanımlarında, cihazdan uzak olsanız bile gerek müzik dinlerken gerekse de telefon görüşmeleri yaparken bağlantıda kopmalar yaşanmıyor. Tabii mesafeye duvarlar, farklı odalar gibi unsurlar dahil olunca, kopmaların, ses kalitesinde düşüşlerin yaşanması mümkün oluyor.

Ürünün alt kısmına baktığımızda, bir tane fiziksel tuş görüyoruz. Bu tuşa 2 saniye basılı tutarak ve telefonun da Bluetooth özelliğini açarak bağlantı kurabiliriz. Eğer Xiaomi telefonunuz varsa, muhtemelen birkaç saniye içinde sadece kapağı açarak bağlantı sağlayabilirsiniz. Tabii Xiaomi telefonlar için özel bir arayüz ve kullanışlı seçenekler de sunuluyor.

Biz, deneyimlerimiz esnasında Xiaomi Mi Note 10 Lite modelini kullandık. Saniyeler içinde eşleştirme yapabildik. Gelen ekrana göz atmamız gerekirse, çalışma modlarını seçebiliyoruz, güncellemeleri kontrol edebiliyoruz, kulaklık hareketlerini düzenleyebiliyoruz ve örneğin kulaklık ucu uyum testi dahi yapabiliyoruz.

Tabii ürünün iOS ve Windows işletim sistemli cihazlarda da çalışabildiğini ve aynı cihaza, aynı anda iki kulaklığı bağlayarak aynı videoyu izleyebilir ya da aynı müzikleri dinleyebilirsiniz.

Xiaomi FlipBuds Pro gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

FlipBuds Pro, 11mm süper dengeli hoparlörlerle geliyor

Kulaklıklar, uyumlu başlığı da seçmeniz koşuluyla kulakta sağlam tutuş hissi sunuyor ve siz hareket halinde olsanız dahi rahatsızlık duymuyor, kaliteli işitsel detaylar duyuyorsunuz.
Farklı müzik türlerinde, hem enstrümantal hem de vokal detaylarını genel olarak beğendik. Tabii en yüksek seste dinleme yapmanızı önermiyoruz. Bu, sağlığınız için sakıncalı ve özellikle iç mekânlarda, en yüksek seste deneyim gerçekleştirirseniz yakınlarınızdakiler kulaklıktan sızan sesleri hafif de olsa duyabilirler.

Ürün, sizin dokunuşlarınızla yol alabiliyor. İki kulaklığın da saplarında dokunuşlarınız için mekanizmalar yer alıyor.

Örneğin, sol ya da sağ kulaklığa bir süre basılı tutarsanız aktif gürültü engelleme modunu açabilir, tekrar bastığınızda da şeffaf moda geçiş yapabilirsiniz.

İki kez dokunarak aramaları cevaplayabilir/kapatabilir ya da bir sonraki şarkıya geçiş yapabilir, 3 kez dokunarak da bir önceki şarkıyı açabilirsiniz. Tabii Xiaomi’nin kulaklık arayüzü üzerinden bazı özelleştirmeler yapabiliyorsunuz. Örneğin, 3 kez dokunarak sesi yükseltebilir ya da azaltabilirsiniz.

Ek olarak, sanal asistan tarafına yönelik iyi bir düzenleme yapılmasını da beklerdik doğrusu.

Ürün, aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip bir gerçek kablosuz kulaklık

Bu özelliği aktifleştirdiğinizde, kalabalık bir ortamdaysanız ya da diyelim ki araç trafiğinin yoğun olduğu bir yerdeyseniz, dış sesleri neredeyse hiç duymuyorsunuz. Metro, metrobüs ve uçak gibi ulaşım araçlarıyla seyahat ettiğinizde, bu mod çok işinize yarayacaktır.
Bir de şeffaf kullanım modu var, ki bu modu aktifleştirdiğinizde de kulağınızda kulaklık olsa da çevrenizdeki sesleri duyabiliyorsunuz. Bir nevi, etrafınızda olanlara karşı farkındalık sağlıyorsunuz.

Ürünün farklı türde müzikler için iyi sonuçlar verdiğini ve en yüksek ses seviyesinde kullanmamanız gerektiğini belirtmiştik. Şimdi biraz da arama ses kalitesinden bahsedelim.

Xiaomi FlipBuds Pro gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

İlk testimiz, ofisimzde gerçekleştirdiğimiz ve aktif gürültü engelleme modunun kapalı olduğu deneyimdi. Telefondan yaklaşık 10 metre uzaklıkta olmamıza ve arada duvar olmasına rağmen genel olarak iyi bir deneyim elde ettik. Neredeyse hiç kopma yaşanmadı ve hem benim hem de karşı tarafın sesleri rahatlıkla anlaşılıyordu.

İkinci testimiz dış mekânda, trafiğin az olduğu bir bölgedeydi. Aktif gürültü engelleme modu kapalıyken, bağlantıda bir kopma yaşanmadan ve seste dijitalleşme olmadan sağlıklı bir görüşme gerçekleştirebildik.

Son testimizde ise, yine dış mekânda, ama bu kez araç trafiğinin yoğun olduğu bir bölgede bulunduk. Bağlantıda bir kopma ve seste dijitalleşme yaşanmadan, sağlıklı bir görüşme gerçekleştirdik. Dış sesler, yani gürültü faktörü ise, oldukça düşük seviyeye kadar bastırılmıştı. Kısacası, mikrofon sisteminin de işe yarar olduğunu söylemekte fayda var.

Gelelim şarj ve pil detaylarına

Eğer aciliyetiniz var ve hemen ofisiniz ya da evinizden çıkmanız gerekiyorsa, kulaklığı 5 dakika şarj ederek yaklaşık 2 saatlik müzik deneyimi elde edebilirsiniz.

Ürün, beraberinde gelen Type-C kablo aracılığıyla şarj ediliyor ve kulaklıklar, ANC kapalıyken tek şarj ile 7 saate kadar, ANC açıkken de 5 saate kadar kullanım sunabiliyor.
Taşıma ve şarj kutusundaki pili de işin içine katarsak, ANC kapalıyken tek şarj ile 28 saate kadar, ANC açıkken de 22 saate kadar deneyim mümkün. Özellikle iç mekân kullanımlarında, gürültü faktörünün olmadığı ortamlarda ANC’yi kapatmanızı öneririz. Böylece pil tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Peki kulaklıklardan birini çıkarırsan şarkı durur mu, geri taktığımızda şarkı da kaldığı yerden devam eder mi? Cevabımız evet, zaten bu konuda arayüzden de seçim yapabiliyorsunuz. Yine de, bazen kulaklığı çıkardığınızı algılaması biraz zaman alabiliyor. Öte yandan, isterseniz mono olarak tek kulaklık olarak da kullanabilirsiniz.

Xiaomi FlipBuds Pro gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

Toparlamak gerekirse Xiaomi FlipBuds Pro, firmanın şimdiye dek hazırladığı en iddialı gerçek kablosuz kulaklık

Tasarım detaylarından ses kalitesine kadar üst seviye olarak nitelendirebileceğimiz ürün, yeni bir kulaklık arayanlar için göz önünde bulundurulması gereken cihazlardan.

Yine de, fiyat konusunda biraz daha rekabetci bir hamle beklerdik. Fiyatlar kısa aralıklarla değişiklikler gösterdiği için videoda bahsetmiyoruz, ama ürünün resmi sayfasına giderek Türkiye satış fiyatına göz atabilirsiniz.

Özellikle Huawei FreeBuds Pro gibi çıkalı 1 yıldan fazla olmasına rağmen çok hâlâ güçlü ve fiyat tarafında da daha avantajlı bir rakibi olduğunu söylemek mümkün.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi