Ölü insanlardan Koronavirüs bulaşmaya başladı

Koronavirüsten ölen kişi sayısı

Eşi benzeri görülmemiş bir şekilde ölü insanlardan koronavirüs bulaşmaya başladı. Bu durum yetkililerin çok dikkatini çekti ve yakın zamanda daha başka böyle vakaların da olabileceği söylendi.

Koronavirüs nedeniyle ölen kişilerden virüs bulaşıp bulaşmayacağı hakkında büyük soru işaretleri vardı. Bazıları bunun imkansız olduğunu düşünürken, kimileri de kesinleşebileceğini ifade etti. En sonunda ise bu virüsün ölülerden yayılma ihtimaline olduğunu söyleyenler kazandı. Bangkok’taki RVT Tıp Merkezi’nden Won Sriwijitalai ve Çin Hainan Tıp Üniversitesi’nden Virof Wiwanitkit’in pazar günü Journal of Forensic and Legal Medicine’da yayınlanan raporunda çok ilginç detaylara yer verildi.

Ölü insanlar virüs yayılmasına neden olabilir

Normal şartlarda ölen bir insandan virüs aktarılması imkansız gibi görünebilir. Ancak geçtiğimiz günlerde meydana gelen bu olay virüs bulaşma ihtimalinin olduğunu gösterdi.

Amazon Koronavirüs test merkezi

Cenaze işlemlerini yapan ve adli tıp çalışmaları ile uğraşan kişilerin daha çok dezenfekte olmaları gerektiği ortaya çıktı. Bu kişiler eğer yeterli düzeyde dezenfekte olmazlarsa, kendileri de virüse yakalanabilir. Bu durumda başka kişilere bulaştırmaları ile birlikte hastalık yeniden çoğalabilir.

Rus hacker 5 milyon dolar ödülle aranıyor

Birçok kişi ölenlerin kendileriyle birlikte virüsleri de öldürdüğünü biliyordu. Bu durum ölülerle olan etkileşimi daha korkusuz hale getirmişti. John Jay Ceza Hukuku Okulu’nda patoloji profesörü olan Angelique Corthals, sadece tıp uzmanlarının değil, morg teknisyenlerinin ve cenaze evlerinde çalışan kişilerin de büyük bir risk altında olduğunu söyledi. Ayrıca koronavirüs ile birlikte diğer hastalıkların da bu kişiler için risk oluşturduğunu ifade etti.