Rus hacker 5 milyon dolar ödülle aranıyor

rus hacker

ABD’de şirketlerden milyonlarca dolar çaldığı suçlamasıyla aranan Rus hacker için 5 milyon dolarlık ödül konuldu. 

ABD Adalet Bakanlığı, Moskova’da yaşadığı belirlenen Maksim Yakubets’ın yakalanması için yararlı bilgi verecekler için 5 milyon dolarlık ödür bütçesi ayırdığını açıkladı.

Rus hacker şirketlerden onlarca milyon dolar çaldı

Başına ödül konulan Maksim Yakubets ise, ABD’de çeşitli siber saldırılar düzenleyen iki hacker’dan biri olarak biliniyor. Hacker grubunun ABD’li şirketlere ve kurumlara verdiği zararın on milyonlarca dolara ulaştığı vurgulanıyor.

Maksim Yakubets’ın peşinde olan sadece ABD güvenlik güçleri de değil. Aynı zamanda İngiliz güvenlik güçleri de bu ava katılmış durumda. İngilizler de ödüle katkıda bulunacaklarını belirterek İngiliz kamuoyuna duyuru yaptı. Maksim Yakubets’in İngiltere’de siber saldırılarla İngiliz bankalarını dolandırdığı ve büyük vurgun yaptığı düşünülüyor.

Maksim Yakubets için, insanlık tarihinde finansal sisteme yapılan en büyük siber saldırıları düzenleyen hacker tanımlaması yapılıyor.

ABD’li yetkililer ayrıca Igor Turashev isimli hacker’ı da Bugat isimli zararlı yazılımın yaratıcısı olarak arıyorlar. Turashev aryıca Yakubet ile de ortak çalışıyor. Bugat yazılımı sayesinde, kullanıcıların banka hesaplarından, fark ettirmeden milyonlarca doları kendi hesaplarına aktarmaları mümkün olmuştu.

Geçtiğimiz 10 yıl içinde Bugat zararlısı, aynı zamanda Cridex ve Dridex isimleriyle de yeniden canlanmış ve farklı saldırılarda kullanılmıştı.

Taşınabilir akıllı hoparlör Amazon EIPSSE!

ABD Adalet Bakanlığı, Yakubet ve Turashev’in yakalanmaması halinde, batı şirketlerine ve finansal kurumlarına sofistike saldırılar düzenlemeye devam edeceklerini tahmin ediyor.

rus hacker