OLED Ekranlı iPad Air Modelleri 2026’ya Kalabilir

ipad air

Gelen son bilgiler, bir süredir gündemde olan OLED ekranlı iPad Air modellerinin piyasaya sürülmesi için 2026’ya kadar beklememiz gerekeceğini gösteriyor.

Bildiğiniz gibi Apple geçtiğimiz aylarda yeni iPad modellerini piyasaya sürerek hem iPad Pro hem de iPad Air serisini yeniledi. Ancak Air serisindeki yenilikler kullanıcıların beklediği kadar büyük olmadı. 11 ve 13 inçlik iki yeni model çıkarak Apple, bu yeni modellerde yonga setini değiştirip M2 çiplere geçti geçmesine ama ekran konusunda kayda değer bir değişiklik yapmadı. Çünkü yeni iPad Air modelleri de Liquid Retina IPS LCD paneller kullanılıyordu. Bir süredir gündemde olan OLED ekranlar ise görünürde yoktu.

Pek çok kişi iPadler’de OLED ekranlara geçişin önümüzdeki yıl gerçekleşeceğine inanıyordu. Ancak gelen son bilgiler, OLED ekranlı bir iPad Air modeli görmek için 2026’ya kadar beklememiz gerekeceğini gösteriyor.

iPad Air OLED

Güney Kore basının yer alan bilgilere göre Apple, Air modellerinde OLED ekranlara geçişi önümüzdeki yıl değil 2026’da gerçekleştirmeyi planlıyor. iPad ekranlarının büyük bölümünü Güney Kore merkezli Samsung Display ürettiği için, Güney Kore basınının bu konuda doğrudan ilk elden bilgi alma imkanı bulunuyor.

Öte yandan yine aynı kaynak tarafından paylaşılan bilgilere göre iPad Air modellerindeki OLED, tek katlı OLED olacak. Şirketin yeni nesil iPad Prolar’da kullandığı çift katlı OLED, ya da Apple’ın deyimiyle Tandem OLED olmayacak.

Arcane 2. Sezon Bölümleri İnternete Sızdırıldı