OLED ekranlı MacBook yine yalan oldu!

OLED ekranlı MacBook

Apple, OLED fobisini yenemiyor. OLED ekranlı MacBook modelleri yine yalan oldu gibi görünüyor. Yeni nesil MacBook’lar mini-LED ekran ile gelecek.

Apple, OLED teknolojisi ile ilk defa Apple Watch ile tanıştmıştı. iPhone X ile OLED’e geçiş yapan firma, maalesef ki diğer ürünlerinde hala LED teknolojisini kullanıyor. iPad ve MacBook modellerinde bir türlü OLED kullanmayı beceremeyen Apple’ın, 2020 yılında bu duruma bir son vereceği söyleniyordu.

Ancak bugün Apple’a yakınlığı ile bilinen Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2020’de de MacBook modellerinde OLED kullanmayacağını açıkladı. 2020‘de tanıtılacak olan MacBook modellerinde mini-LED ekran teknolojisi kullanılacak.

iPhone X Jailbreak işlemine yenik düştü!

LED‘e göre daha az güç tüketecek olan bu teknoloji, özellikle MacBook Air‘ların kullanım süresini arşa çıkaracak gibi görünüyor.

OLED ekranlı MacBook

OLED teknolojisine Apple’ın Mac ve iPad modellerinde neden geçmediğini kestirmek güç değil. Zaten hali hazırda pahalı ürünler satan Apple, buna bir de OLED’i ekleyince fiyatın artmasından korkuyor olabilir. Ancak bu durum muhtemelen 1-2 yıla değişecek ve OLED ekranlı iPad ve Mac’ler göreceğiz.