Okullar uzaktan eğitime mi geçiyor: Herkesi telaşlandıran gelişmeler yaşanıyor

okula dönüş

Okullar uzaktan eğitime mi geçiyor iddiaları ortalığı fena halde karıştırdı. Peki bunun doğruluk payı var mı? Yaşanan bir olay üzerinden detaylara birlikte bakıyoruz.

Ara sıra okullar uzaktan eğitime geçiyor iddiaları ortaya atılabiliyor. Genellikle bu tür iddialar insanları telaşlandırmak için yapılıyor. Ancak Ordu’da yaşanan bir olay bunun gerçek olma ihtimalini bir kez daha gösterdi. Artan vakalar ve yetersiz önlemler nedeniyle şehirde bazı sınıflar uzaktan eğitime geçti.

Sağlık Bakanlığı’nın sistemi bu konuda oturdu diyebiliriz. Vaka sayıları arttığı andan itibaren belirli bölgelerde veya ülkenin tamamında sokağa çıkma yasakları ilan edilebiliyor. Aynı şekilde bazı bölgeler karantina altına alınıyor. Şimdilerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın benzer bir uygulaması olduğu görülüyor.

Okullar uzaktan eğitime iyice yaklaştı

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir televizyon programına katıldı ve 71 bin 320 okuldan bazılarında sınıfların Covid-19 nedeni ile uzaktan eğitime geçtiğini söyledi. Yaşanan bu gelişme üzerine insanlarda panik havası oluştu. Öğrenciler 1,5 yıl aradan sonra ilk defa okula gitmenin heyecanını yaşıyordu.

Okullar uzaktan eğitime

Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz, Ordu Aybastı Fen Lisesi ile ilgili önemli bir karar alındığını söyledi. Bu okulda yer alan vakalar sebebi ile uzaktan eğitime geçildi. Elbette vaka sayıları düşük seviyelerde değil. Kontrol etmenin imkansıza yakın olması böyle bir karar alınmasına neden oldu.

TikTok akımı bakın bir okulda nelere sebep oldu

Tüm bunlara ek olarak okullarda alınan önlemler tartışma konusu. Bazıları önlemlerin yeterli olmadığını düşünüyor. Bu tür nedenlerden dolayı yine uzaktan eğitime geçilebiliyor. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.