Sınavlar ertelendi! Tamamen uzaktan eğitime geçildi

Okullar tekrardan kapanacak mı

Yeni tedbirler kapsamında yüz yüze eğitime tamamen ara verildi. Artık eğitim tamamen uzaktan yapılacak. Ayrıca yapılacak olan sınavlar da ertelendi.

Uzun süredir dile getirilen tam kapanma kararı bugün gerçek oldu. Az önce yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni alınan kararları açıkladı.

Yeni alınan kararlara göre tüm Türkiye bir süreliğine evlere kapanacak. Bu kapsamda sınavlara da erteleme kararı geldi. Malum alınan karara göre yüz yüze sınavlar Mayıs ayında yapılacaktı.

Erdoğan sınavlarla ilgili şunları söyledi;

Sınavlar ertelendi! Yüz yüze eğitime tamamen ara verildi!

Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacak ana okul kreş sekizinci ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecektir.

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun şekilde yürütebilmesi için gereken düzenlemeler ayrıca yapılacak. İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebilecektir.

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Biz de bunların yakın takipçisi olacağız. Türkiye bu durumdan çok önemli olan bu sürecin hedeflediğimiz sonuçlar verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına kesinlikle izin verilmeyecektir.

İnşallah bu fedakarlıklarımızın karşılığını bayram sonrası hep birlikte sağlıklı huzurlu ve mutlu müreffeh günlere ulaşarak alacağız.

Tam kapanma geldi işte yeni tedbirler