Uzun bir sürede yapılması planlanan NASA test sürüşü yazılımsal nedenlerden dolayı ertelendi. Özellikle son dönemlerde bu tür problemler daha fazla yaşanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.
NASA test sürüşü yazılımsal sıkıntılarla boğuşuyor. Dünyanın en büyük uzay platformu olarak bilinen NASA ticari mürettebat programı başlatmıştı. Bu program ile birlikte birçok uzay aracı üretildi ve böylece test sürüşleri için zamanlama yapıldı. Ancak işler istenildiği gibi gitmedi. Bazı teknik aksaklıklar uçuşa engel oluyor.
Normal şartlarda test uçuşları 2021 yılında yapılacaktı. Bu yılın sonlarında NASA tarafından ilk uçuşlar yapılabilirdi. Ancak işin Boeing Starliner kısmında bazı aksaklıklar yaşandı. Bu uzay kuruluşu tarafından 2 farklı araç uzaya gönderilecekti. Bunlardan bir tanesi SpaceX Crew Dragon bir diğeri ise Boeing Starliner olacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.
NASA test sürüşü yazılımsal sorunların pençesinde
Tüm dünyada özellikle son dönemlerde herkes gözünü uzay turizmine çevirdi. İşin makyajı olan uzay turizmi aslında NASA programı ile neredeyse aynı. Uzaya astronotları çıkarıp onları belirli bir süre dünyanın yörüngesinde tutabilmek en büyük amaç. Burada astronot derken sivil insanları da kastediyoruz NASA işin biraz daha teknik boyutu ile ilgilendiği için işler yavaş yürüyor.
SpaceX Crew Dragon projesi son derece başarılı oldu. Uzaya neredeyse hiçbir problem yaşamadan astronotlar ulaştırıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu astronotları böylece uzaya kolaylıkla taşındı. Daha önceden Rusya’ya bağımlı olan NASA böylece büyük bir problemden kurtulmuş oldu. NASA test sürüşü yazılımsal sorunlarla karşılaştığı için bu tür projelere biraz ara verilecek.
Elon Musk, büyük üretim için talimatını verdi
Uzay alanında yaşanan rekabet Jeff Bezos ve Elon Musk gibi rakipleri karşı karşıya getiriyor. Giderek daha fazla artan uzay şirketleri bu rekabeti iyice körüklüyor. Bakalım NASA istediği gibi sonuçlar elde edebilecek mi.