Okan Bayülgen hapis cezası alabilir: Youtuber faciası

Okan Bayülgen hapis cezası

Türkiye’nin en sevdiği şovmenler eden bir tanesi olarak bilinen Okan Bayülgen hapis cezası ile karşı karşıya. Onu böyle bir duruma getiren bir Youtuber oldu.

Türkiye’de yaptığı “Uykusuzlar Kulübü” programı ile bilinen Okan Bayülgen hapis cezası alma ihtimaline sahip. Peki ne oldu da onun hakkında böyle bir karar alındı. 1 yıl kadar önce Muhammet Çumanoğlu isimli bir Youtuber hakaret yemişti.

Yapılan bu hakaret aslında televizyon şovunun sadece bir parçasıydı. Okan Bayülgen ona ait bir video göstererek gerizekalı ifadesini kullanmıştı. Bu durum mahkemeye taşındı. Uzun süredir Okan Bayülgen ile ilgili hapis ihtimali ortaya çıkmıştı.

Okan Bayülgen çok zor durumda kalabilir

Muhammet Çumanoğlu ismindeki Youtuberın avukatı, “Bu program kendi normal zamanında yayınlandığı gibi programın YouTube kanalında da yayınlanmıştır. Bu durum kitap yazma çalışması yürüten ve uzmanlaştığı bu alanda iş yeri açmayı planlayan müvekkili rencide etmesinin yanı sıra çok zor durumda bırakmıştır” ifadelerine yer verdi.

Okan Bayülgen hapis cezası

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma ile birlikte söz konusu tarafın kişilik haklarının zedelendiği ifade edildi. Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçu nedeniyle Okan Bayülgen hakkında 2 yıl 4 ay hapis cezası isteyen iddianame hazırlandı.

YouTube Android uygulaması artık 4K HDR videoları oynatabilir

Mahkemede bu kararın onaylanması ile birlikte onun hakkında kesin olarak hapis cezası verilebilir. Ünlü şovmen kısa bir süre içerisinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çıkacak. Sizce Youtuber tarafından yapılan bu davranış doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.