Adana’da bir sokak tezgahında toplu takipçi satılıyor: 16 TL’ye 1000 takipçi

sosyal medya donanım günlüğü 1

16 TL’ye sosyal medya hesabınıza 1000 takipçi satın almak ister misiniz? Evet, Adana’da bu iş için sokakta tezgâh bile açıldı.

Sosyal medya çağındayız. Bundan birkaç sene evvel Okan Bayülgen’in de söylediği gibi, artık herkes birer medya, herkes birer yayıncı. Çünkü herkesin elinde bir akıllı telefon ve internet bağlantısı var. İstenildiği takdirde pek çok farklı platformda anında canlı video yayınları yapılabiliyor, paylaşımlarda bulunulabiliyor. Adana

Yine de, önemli bir nokta var, ki o da “takipçi” faktörü. Tamam, herkes paylaşım yapabilir, video çekebilir, ama bakalım bu paylaşımlar kaç kişiye ulaşacak? Haliyle içeriğin kaliteli olması ve yüksek takipçiler için sabırlı adımlar atılması şart. Fakat bazen de işi kestirme yoldan halletmek isteyenler oluyor, ki onlar da örneğin belli paralar karşılığında “takipçi satın almayı” tercih edebiliyor.

Günümüzde takipçi satın alabilmek için pek çok yöntem var. Geneli yurt dışı kaynaklı bu yöntemler, yakın zamanda yerli rakipleriyle yarışır oldu. Evet, aslına bakarsanız bu tip yöntemler hiç hoş şeyler değil, ama görünüşe göre büyük bir ilgi de var. Hele de koronavirüs sebebiyle evde geçirilen vaktin arttığı şu günlerde.

Adana'da bir sokak tezgahında toplu takipçi satılıyor: 16 TL'ye 1000 takipçi

Adana ‘da Yılmaz Fikriderin isimli bir vatandaş, sokakta bir tezgah açarak “sanal takipçi paketi” satışı yapıyor. Evet, kolay yoldan sosyal medya fenomeni olmak isteyenler için bir hizmet. Fikriderin’in söylediğine bakılırsa da günde yaklaşık 50 bin takipçi satıyormuş.

Takipçi dediysek, iş bununla da sınırlı değil. Sputnik Türkiye’de yer verilen haberde, Fikriderin’in “beğeni ve kullanıcı yorumu” satışları da varmış.

16 TL fiyata 1000 takipçi satan ve bu tip işlemlerin internet siteleri üzerinden uzun süredir yapıldığını belirten Fikriderin, kendisinin bir girişimcilik örneği sergileyerek bunu sokağa taşıdığını belirtiyor ve şunları ekliyor:

“O zaman gülenler şimdi benden takipçi satın alıyor. Son gülen iyi güler. Çok şükür işlerimiz iyi. Takipçi fiyatlarımız aynı döviz kurları gibi. Bazen iniyor, bazen çıkıyor. Bu sosyal medya platformlarının güvenlik duvarlarını sıkılaştırmasıyla alakalı bir durum. Geçen yıl 1000 takipçi 30 TL iken, bu yıl 16 TL. İlk başladığım yıl 6 TL’ydi. Günde yaklaşık 50 bin takipçi-beğeni satıyorum. Benim takipçilerim orijinal.” dana

Keenetic Viva Router ile hızlı ve güvenli kablosuz bağlantı!