YouTube Android uygulaması artık 4K HDR videoları oynatabilir

YouTube Android uygulaması artık 4K HDR videoları oynatabilir

YouTube Android uygulamasındaki bir değişiklik, artık bazı kullanıcıların videoları daha düşük çözünürlüklü cihazlarda 4K’ya kadar çözünürlükte oynatmasına olanak tanıyor.

Videoları her zaman mümkün olan en yüksek çözünürlükte izleyebilmeyi herkes tercih ederdi. Ancak teknik sınırlamalar genellikle bunun önüne geçiyor. Yavaş bir bağlantı, düşük çözünürlüklü bir ekran, DRM, ödeme duvarlı abonelikler kullanıcılarının yüksek çözünürlüklü akıştan yararlanmasının önüne geçiyor. Ancak artık bu durum değişiyor.

YouTube Android uygulaması artık 4K HDR videoları oynatabilir

Android Police tarafından tespit edilen bir güncellemede yeni özellik ortaya çıktı. Buna göre YouTube artık Android cihazlarda 4K HDR oynatmayı destekleyerek uygulamayı iOS muadili ile uyumlu hale getiriyor. 4K ekranlı çok fazla Android telefon yok. Temel olarak liste Sony ile başlıyor ve bitiyor. Ancak artık izlemek üzere olduğunuz videonun 4K ve HDR olarak yüklenmesi koşuluyla, telefonunuzun ekranı çözünürlüğü desteklemese bile kaliteyi 2160p’ye yükseltebileceksiniz. Cihazınızda Youtube üzerinden bir video başlatarak ve ardından arayüzün üst kısmındaki üç nokta simgelere dokunarak oynatma kalitesini ayarlayabilirsiniz. Ekranınızda gördüğünüz açılır menüde “Kalite” ye dokunun ve ardından istediğiniz seçeneği seçin.

Aynı özellik geçen yıl iOS YouTube uygulamasında kullanıma sunulmuştu. Böylece iOS 4K oynatma özelliği kazandı. Teoride hoş bir ek olsa da, bu yeni özelliği hangi cihazlar üzerinden kullanabileceğimizi zamanla göreceğiz. Daha küçük FHD + akıllı telefon ekranlarında bile 2160p videolar, fark edilir derecede daha net görünür hale geliyor.

WhatsApp gizlilik politikasını yeniden tanıtıyor