Sahte video çeken youtuber hiç tahmin edemeyeceğiniz bir ceza aldı

YouTube aşı karşıtları

Uzun bir süredir gündemi meşgul eden sahte video çeken Youtuber ile ilgili karar verildi. Böyle bir karar aslında şaşkınlık yarattı. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte bakalım.

Sahte video çeken Youtuber herkesi üzdü. Öncelikle konuyu bilmeyenler için kısaca özet geçelim. İstanbul Bağcılar’da bir çocuğa aç olduğunu söyleyen Youtuber ondan 10 TL aldı. Dışarıdan bakıldığında çocuğun durumunun pek iyi olmadığı görülüyordu. Zaten işin duygusal tarafı buradan kaynaklanıyor.

Bu küçük çocuk karşısındaki adama 10 lira verdikten sonra ona şükretmesi gerektiğini söylüyordu. Bu anlar gerçekten de fazlasıyla duygusaldı. Hatta yorumlara bakıldığında bazı kişilerin ağladığı bile görülüyordu. İşin aslına bakacak olursak eğer görüntüler gerçek olsaydı duygusal bir yöne sahip olduğunu söyleyebilirdik.

Videoların sahte olduğu ortaya çıktı

Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda çekilen videoların sahte olduğu görüldü. Bu nedenle Bakırköy Başsavcılığı bir iddianame hazırladı. Burada Youtuber için hapis cezası talep ediliyor. Kısacası yaptığı sosyal deney bir şekilde elinde patlamış oldu.

sahte video çeken Youtuber

İşin tuhaf olan tarafı ise onun yargılandığı suç. Başsavcılık halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama kapsamında suçlamada bulundu. Sırf bu yüzden dolayı 1,5 yıla kadar hapis cezası alabilir. Sadece böyle bir sebepten dolayı hapse girecek olması son derece tuhaf. Türkiye’de çok daha ilginç ve ağır videolar çeken Youtuberlar var.

Youtube kullanıcılarını premium üyeliğe zorluyor

Bu Youtuber tarafından yapılan eylem her ne kadar doğru olmasa bile yine de verilecek ceza kafalarda soru işareti yaratabilir. İfadesi alındıktan sonra Youtuber adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Peki sizce ona nasıl bir ceza verilmesi gerekiyor. Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.