Rusya’da Bitcoin Kullananlara 4 Yıl Hapis Cezası

Bitcoin2

Rusya’da önerilen yeni yasa tasarısı kabul edilirse Bitcoin kullananları hapis cezası bekliyor. Üstelik bu ceza 4 yıla kadar çıkabilir.

Sanal para birimi Bitcoin tüm dünyada birçok amaç için kullanılıyor. Ne yazıkki bu kullanım alanları arasında arkada iz bırakmadan kara aklamak ve illegal ürünler almak gibi suçluların işine yarayan şeyler de bulunuyor. Bu durum tüm dünyada hükümetlerin sanal para birimlerine karşı temkinli yaklaşmasına neden oluyor. Rusya ise başta Bitcoin olmak üzere sanal paraya karşı çok daha sert önlemler almayı planlıyor.

Bitcoin_DG

Rusya’da geçtiğimiz günlerde yeni bir yasa tasarısı sunuldu. Eğer bu yasa tararısı kabul edilirse, Rusya’da Bitcoin alışverişi gerçekleştirenleri hapis cezası bekliyor. Üstelik bu öyle kısa bir süre için de olmayacak. Bitcoin kullandığı gerekçesiyle insanlar 500 bin ruble cezaya çarptırılacak. Bu cezayı ödeyemeyenlere ise 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu işlemi gerçekleştiren bankacıları ise daha ağır cezalar bekliyor. 1 ile 2.5 milyon ruble arası bir para cezasına çarptırılacak bankacılar, para cezasını ödeyemezse 7 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekler.

Samsung ve LG Dünyaya Karşı