Dieselgate: Eski Volkswagen yöneticisi yedi yıl hapis cezası aldı

Dieselgate Eski Volkswagen yöneticisi yedi yıl hapis cezası aldı

Schmit, 2012’den Şubat 2015‘e kadar ABD’de emisyon uyumu programında yöneticilik yaptı. Daha sonra Almanya’ya geri döndü. Ancak geçtiğimiz Ocak ayında bir ABD seyahati sırasında Florida Havalimanı’nda tutuklandı. Geçtiğimiz Ağustos ayında ABD Bölge Mahkemesi tarafından, Volkswagen‘in Dieselgate skandalı ile ilgili iki ayrı suçtan yargılanmaya başladı. Schmidt’e yöneltilen suçlar: ABD devlet kurumlarını dolandırmaya çalışmak ve temiz hava yasasını ihlal etmek.

Eski Volkswagen yöneticisi Oliver Schmidt, ABD Bölge Mahkemesi tarafında, Dieselgate skandalındaki rolünden dolayı 7 yıl hapse mahkûm edildi ve 400,000 dolar para cezasına çarptırıldı.

Schmidt‘in avukatı, 100.000 dolar para cezası ile, en fazla 40 ay hapis cezası talebinde bulundu. Fakat Michigan Eyaleti Bölge Mahkemesi’ndeki federal yargıç Sean Cox, Schmidt’e şunları söyledi: “ Amerika Birleşik Devletleri’nin dolandırıldığı bu skandalda önemli bir komplocu olduğunuz kanaatindeyim.” Detroit News’e göre Schmidt mahkeme öncesi yargıç Cox’a hitaben yazdığı mektupta: “ Yasaları ihlal etmekten ve bu sebeple mahkeme karşısına çıkmaktan gerçekten utanıyorum. Kendi şirketim tarafından kötüye kullanıldığımı hissediyorum” dedi.

Schmidt, skandaldaki rolüyle ABD’de cezaevine giren ikinci Volkswagen çalışanı.

VW’nin dizel araçlar bölümünün eski yöneticilerinden  James Liang Ağustos ayında 40 ay hapis cezasına ve 155.000 euro para cezasına çarptırıldı. Volkswagen AG, skandalla ilgili üç ayrı cezai suçlamayla Mart ayında suçlu bulunarak 2.8 milyar dolar para cezası ödemek zorunda kaldı.

Güvenlik Önlemlerinizi Arttırın! Siber Saldırılar 2018’de Artacak