Ofcom sosyal medya kanallarındaki yaş ortalamasının yalandan ibaret olduğunu açıkladı

Instagram, kullanıcıların akışlarına "uyarılar" gönderecek

Instagram gibi şirketler, platformlarında çocukların mahremiyetini yanlış kullanmaları sebebiyle ağır para cezasına çarptırılıyor. Ancak Ofcom’un yakın tarihli bir raporu doğruysa, bunu belki de hafife alıyorlar.

Ofcom sosyal medya kanallarındaki yaş ortalamasının yalandan ibaret olduğunu açıkladı. Birleşik Krallık medya gözlemcisi Ofcom bugün, 8 ila 17 yaş arasındaki tüm çocukların üçte birinin, esas olarak sahte bir doğum tarihi ile kaydolmalarına dayanarak, sahte yetişkin yaşlarıyla sosyal medya kullandığını tespit eden bir araştırma yayınladı ve ayrıca, bu genç tüketicilerin sosyal medya kullanımının  oldukça da yaygın olduğunu kaydetti.

Instagram uygulaması çöktü!

8 ila 17 yaşları arasındaki sosyal medyayı kullananların yaklaşık %77’si, kendi profilleri altındaki daha büyük platformlardan birinde hizmetleri kullanıyor; 8 ila 12 yaşları arasındaki bu grubun daha genç grubundakilerin %60’ının kendi profilleri altında hesapları var (görünüşe göre diğerleri ebeveynlerininkini kullanıyor). Yani reşit olmayanların yarısı platforma kendi başına kaydoldu ve üçte ikisine de bir ebeveyn veya vasi tarafından yardım edildi.

Instagram, bazı kullanıcılara ırklarını sormaya başlayacak

Ofcom sosyal medya kanallarındaki yaş ortalamasının yalandan ibaret olduğunu açıkladı

Ofcom tarafından üç ayrı kuruluştan – Yonder Consulting, Revealing Reality ve Dijital Düzenleme İşbirliği Forumu yararlanılan üç araştırma, Birleşik Krallık’ın Çevrimiçi Güvenlik Yasasını ileri sürmesinden önce ortaya çıktı.

Yıllarca (ve görünüşe göre, ülkedeki her değişen siyasi gelgitle birlikte hala değiştiriliyor) Ofcom, tasarının nihayet 2023’ün başlarında onaylanmasını bekliyor. Yasa hem “İngiltere’yi çevrimiçi olmak için dünyanın en güvenli yeri haline getirmeyi” hem de “ifade özgürlüğünü savunmayı” hedefliyor.

Instagram Reels'larda ortaya çıkan bir sorunu düzeltti

Bu bağlamda, Ofcom’un yayınladığı araştırma, genç kullanıcıların şu anda hangi platformu kullandıklarına bakılmaksızın, nelerin gözden kaçırılmaması gerektiğine ve doğru bir şekilde ele alınmazsa nelerin kolayca yanlış yönetime yol açabileceğine dair bir uyarı işareti olarak görülebilir.

Facebook kişisel veriler için bu uygulamalara dikkat çekti!