WhatsApp kullanıcıları spam mesajlardan şikayetçi

WhatsApp, 'Son Görülme' durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor

Meta, 2 milyardan fazla kullanıcıyla anlık mesajlaşma uygulamasından para kazanmak için en büyük tercihi olan WhatsApp’taki işletmelerle daha derin yollara girerken, ücretsiz uygulamada kullanıcı deneyiminin nasıl değişebileceğine dair erken bir fikir ediniyoruz. Ve bu hiç de harika değil.

WhatsApp kullanıcıları spam mesajlardan şikayetçi. 500 milyondan fazla hesapla WhatsApp’ın en büyük pazarı olan Hindistan’da çok sayıda insan, son aylarda işletmelerden çok fazla spam mesajı almaktan şikayet etti. Kullanıcılar, ücretsiz metinler sunarak ülkedeki SMS uygulamasını hızla yerinden eden WhatsApp’ın giderek bu SMS uygulamasına benzediğini söylüyor.

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

Hindistan’da binlerce marka WhatsApp’a kaydoldu ve sürekli olarak %80’den fazla kullanıcıya ulaşmayı başardı: konuya aşina bir kişi, bunun e-postalar ve geleneksel metinler üzerinde yürütülen kampanyalardan çok daha ileride olduğunu söylüyor. Ama daha da sinir bozucu olan şey, kullanıcılar bazı işletmeleri engelledikten sonra bile, yazarın hesabına göre birçoğunun farklı telefon numaralarla gelen kutusuna geri dönmesi. Aslında sorun birçok yönden sürpriz değil.

WhatsApp yakında çevrimiçi durumunuzu gizlemenize izin verebilir

WhatsApp kullanıcıları spam mesajlardan şikayetçi

Google, Hindistan’daki işletmelere, kullanıcılar açısından şirketin en büyük pazarı olan ülkedeki müşterilerle iletişimlerini güçlendirmek için RCS’yi (Zengin İletişim Hizmetleri) kullanma olanağı sunmuştu. RCS, daha zengin metinler ve uçtan uca şifreleme gibi modern özelliklerle geleneksel SMS’i güçlendirmek için bir dizi endüstri oyuncusunun ortak çabası.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

Bazı işletmeler, Hindistan’daki kullanıcılara promosyon mesajları göndermek için şirketin istenmeyen posta önleme politikalarını kötüye kullanmaya başladıktan sonra, şirket ülkedeki hizmeti durdurmak zorunda kaldı.

iOS 16 batarya sorunları ile gündemde