Sosyal Ağlardan Doğan Dijital Nesil

sos

Sosyal ağların doğması dijital bir neslin geleceği sarmasını sağlıyor. 14-25 yaş arası sosyal medyada neredeyse her zaman aktif olurken, mobil cihazların gelişmesi sosyal mecralarla olan etkileşimi son 3 senede, 5 kat arttırdı.

Dijital yerliler olarak ifade edilen 14-25 yaş arasındaki kesimin sosyal ağlarla olan etkileşimine dair konuşma yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, sadece akıllı telefonlara dayalı verilere bakıldığında sosyal medya kullanımının son 3 sene içerisinde 5 kat arttığını bildirdi. Özellikle sosyal ağlarda aktif dolaşan 14-25 yaş arası kişiler, 22.00’dan sonra daha aktif sosyal ağları kullanıyor. Sosyal ağlarda konuşmaların başladığı, yorumların yapıldığı ve profillerin ziyaret edildiği vakitlerin yoğu olarak 22.00’dan sonra olduğu tespit edildi. En az aktif olunan zaman diliminin ise saat sabah 04.00’dan sonra olduğu açıklandı.

sos

Yaş ortalamasının 30 olduğunu düşünürsek ülkemiz için, Dijital neslin diğer ülkelere göre daha çok olduğu malum. Analistlerin yaptığı tahminlere göre ileride sosyal medyayı daha fazla kullanan ülkelerin dünya üzerinde söz sahibi olacağı. Sosyal medya kullanımının her geçen vakit mobil aracılığıyla sağlanmaya başlaması, 10 gençten 9’unun sosyal ağ kullanıcısı olması, internette geçirilen zamanın yüzde 69 gibi rakamının sosyal ağlarda olması, Türkiye’nin gelecekte dünyada söz sahibi olacağını mı gösteriyor?