Sosyal Medya Ölümleri Arttırıyor!

Sosyal Medya Olumleri Arttiriyor

Dünya genelinde sosyal medya kullanımından kaynaklanan ölümlerin arttığı bildirildi.

Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesiyle onlardan ayrı yaşamak imkansız gibi görünüyor. Ancak teknolojinin gerekliliği olan sosyal medyanın bağımlılık yapması ciddi kazalara ve ölümlere neden oluyor.

Sosyal Medya Olumleri Arttiriyor!

Teknolojinin bizlere kazandırdığı akıllı cihazlar can almaya devam ediyor. Sosyal medyanın kullanımını abartan kullanıcılar kuralları dahi hiçe sayarak kendi ölümlerine neden oluyorlar. İspanya’da direksiyonda haberleşmeden ölenlerin sayısı alkollü araç kullananların sayısını geçmeye başladığı bildirildi. Whatsapp, Facebook ve Twitter mesajlarının yarattığı ölümcül kazaların sayısı her geçen gün artarak endişe uyandırmaya devam ediyor.

İspanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre ülkede 2013 yılında meydana gelen 85.519 trafik kazasının 34.000’i aşkınının direksiyonda sosyal medyada haberleşme nedeniyle oluşan dikkatsizlik sonucu gerçekleştiği ortaya çıktı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre bu kazaların yüzde 52’sinin ölümle sonuçlandığı belirtildi. Gençlerin araç kullanırken Whatsapp, Facebook ve Twitter tarzı sosyal iletişim araçlarından uzak durmasını isteyen bakanlık, sosyal medyada haberleşme sonucu trafikte hayatını kaybeden vatandaşlarının yaş ortalamasının 34 altı olduğunu belirtti.

İspanya İçişleri Bakanlığı tarihinde ilk defa sosyal medya kazaları için “Bazen yüzde 99 dikkat bile yetmeyebilir” başlıklı kamu spotu hazırlamaya başlarken gençler ise “#stopchatear” başlığı altında örgütlenerek direksiyon başında telefonunu kapatarak mesajlaşmaya hayır dediler.

Cortana’yı Masaüstünde Gördünüz mü?