Facebook kişisel veriler için bu uygulamalara dikkat çekti!

TikTok ortadan kaldırılma

Facebook tarafından paylaşılan son rapor, akıllı telefon dünyasında deprem etkisi yarattı. İşte kişisel veri hırsızlarına karşı tedbirli olabilmeniz için dikkat etmeniz gerekenler.

Facebook kişisel veriler için bu uygulamalara dikkat çekti! Teknolojinin gelişmesiyle birlikte her ne kadar insanların günlük yaşamları daha kolay ve konforlu hale gelmiş olsa da, siber korsanlar yüzünden bazı durumlar karşısında hiç olmadığınız kadar tehlikeye açık hale gelebilirsiniz. Facebook tarafından paylaşılan son raporda, teknoloji meraklılarının dikkatli olmaması halinde ne kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalabileceğini gözler önüne serildi.

Meta, bu uygulamasının fişini çekti!

Amerikalı sosyal medya devi tarafından yapılan son resmi açıklamaya göre, Apple App Store ve Google Play’de bulunan 400’den fazla uygulamanın tek amacının, kullanıcıların kişisel verilerini ele geçirmek olduğu duyuruldu. Bizzat Google ve Apple’a gerekli bilgilendirmenin yapıldığını dile getiren sosyal medya devi, bu uygulamaların tamamının Facebook şifresi ile giriş talebinde bulunduğunu ve bunu yapan bir uygulama görüldüğünde çok daha fazla temkinli yaklaşılması gerektiğini açıkladı.

Meta

Facebook kişisel veriler için bu uygulamalara dikkat çekti!

Facebook tarafından yayınlanan raporun devam eden sayfalarında yer verilen bilgilere göre, bu 400 uygulamanın çok büyük bir kısmı kullanıcıların kendilerini çizgi film, animasyon karakterlerine dönüştürmesini sağlayan ya da benzer şekillerde hizmet veren fotoğraf düzenleme uygulamalarından oluşuyor. Bu kategoriyi VPN servisi olduğunu iddia eden uygulamalar takip ederken, telefonun gizli özelliklerini kullanmanızı sağladığını belirten uygulamalar da yine bambaşka amaçlara hizmet ediyor.

Facebook, kullanıcıların beş profile sahip olmasına izin verecek

Söz konusu 400 uygulamanın bugüne kadar 1 milyondan fazla kullanıcının kişisel verilerini ele geçirdiği düşünüldüğünde, bu kişilerin arasına katılmamak için indireceğiniz uygulamalar konusunda fazlasıyla hassas davranmanızda yarar var.

EA, Origin için yeni bir PC uygulamasını kullanıma sunmaya başladı