Obamalar Spotify’dan ayrılma kararı aldı

obamalar

Obamalar, Spotify’dan ayrılma kararı aldı. Obamaların yapım şirketi tarafından hazırlanan podcastler bundan sonra Audible’da olacak.

Eski Amerikan Başkanı Barack Obama ve First Lady’si Michelle Obama, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra da sık sık adlarından söz ettiriyor. Bir yandan yapımcı olarak çeşitli film ve dizilere imza atan Obama çifti, bir yandan da Spotify çatısı altında çeşitli podcast projelerinin hayata geçirilmesine öncülük ediyordu. Ancak Obamaların Spotify ile olan ortaklığında sona gelindi.

İsveç merkezli şirketle imzaladıkları anlaşma kapsamında Spotify’a özel podcastler hazırlayan Barack ve Michelle Obama, bu anlaşmanın süresinin dolmasının ardından anlaşmayı yenilemek yerine başka bir şirketle çalışmaya karar verdiler. Bu şirket ise Amazon çatısı altında yer alan Audible olacak.

Spotify küresel spor bölümünün başkanı değişti

Audible, dün bir açıklama yayınlayarak Obamalarla uzun yıllar sürecek bir işbirliğine imza attıklarını duyurdu. Bu anlaşma kapsamında Obamaların High Ground adlı yapım şirketinin hazırladığı podcastler Audible aracılığıyla dinleyicilerle buluşacak. Ancak Spotify anlaşmasının aksine Audible, bu podcastlerin başka platformlarda da yayınlanmasına izin verecek. Obamaların Audible’ı tercih etmelerinin başlıca sebeplerinden birinin de bu olduğu söyleniyor.

Elbette Obamalar High Ground’un tüm podcastlerinde kendileri yer almıyorlar. Bunun yerine film ya da dizilerdeki yapımcılara benzer, arka planda bir rol üstleniyorlar. Elbette Obamalar imzasıyla yayınlanması bu podcastler için büyük bir avantaj oluyor.

Audible bu anlaşma için Obamalara ne kadar ödeyeceğini açıklamadı. Ancak Obamalar bir önceki podcast anlaşmalarında yaklaşık 25 milyon dolara anlaşmıştı. Bu yüzden Audible anlaşmasının da buna yakın bir rakam olduğu tahmin ediliyor.

Huawei yeni akıllı saatinde şeker ölçme özelliği de sunabilir