2017’nin En Çok Paylaşılan Tweet’leri

Twitter

Yılın sonuna gelinirken Twitter, bu yıl kullanıcıların en çok paylaştığı tweet’leri açıkladı. En çok retweet alanlar listesinde eski ABD Başkanı Barack’ın attığı iki tweet de bulunuyor.

En çok paylaşılan 5 tweet

Listenin ilk sırasında bulunan Carter Wilkerson, fast food zinciri Wendy’nin sosyal medya hesabına bir yıl boyunca bedava nugget yiyebilmek için attığı tweet’in kaç kez paylaşılması gerektiğini sordu. ‘18 milyon’ cevabını alan Wilkerson, istediği sayıya ulaşamasa da 3,6 milyon retweet alarak yılın birincisi olmayı başardı.

Charlottesville’de yaşanan ırkçılık olaylarına tepki olarak Nelson Mandela’nın “Hiç kimse derisinin rengi, kültürel yapısı ya da inançları yüzünden başkasından nefret ederek doğmaz” sözlerini paylaşan eski ABD Başkanı Barack Obama, retweet sayısıyla listenin ikinci sırasında.

En çok paylaşılan tweet’lerin 3. sırasında Houston’daki kasırgada zarar gören vatandaşlar için her retweet karşılığında 15 cent bağış yapacağını duyuran Pennysilvania Üniversitesi bulunuyor. 1,2 milyon kez retweetlenen kampanya sayesinde 10 bin dolar bağış toplandı.

İngiltere Manchester Arena’da yapılan konsere düzenlenen saldırıdan sonra “Kalbim en derin yerinden kırık. Çok üzgünüm. Bunu dile getirecek kelime bulamıyorum” şeklinde bir mesaj paylaşan Ariana Grande, listenin 4. sırasında.

https://twitter.com/ArianaGrande/status/866849021519966208

5. sırasında ise yine Barack Obama bulunuyor. ABD Başkanlık Ofisi hesabından paylaştığı veda mesajı yaklaşık 870 bin kez retweet aldı.

Spotify En Çok Dinlediklerinizi Listeliyor