Nvidia video görüşmesi için yapay zeka hazırlıyor

NVIDIA video görüşmesi

Dev teknoloji şirketi Nvidia, yapay zeka konusundaki büyük yatırımları sonrasında, dünyanın en önemli yapay zeka geliştiricilerinden birine dönüştü. Şirket şimdi, hızla büyüyen video konferans hizmetleri için yapay zeka çözümleri sunacak. İşte detaylar.

Nvidia video görüşmesi nedeniyle dünyanın internet alt yapısını çökmekten kurtaracak bir çözüm geliştirdi. Beklenmedik şekilde pandemiye yenik düşen dünyada herkes bir anda video görüşmelere odaklanınca, internet alt yapısı bu kadar yoğun video iletişimini kaldıramayabilir endişesi ortaya çıktı.

Nvidia video görüşmesi pazarına oynuyor

Teknoloji şirketi Nvidia, Maxine adını verdiği yapay zekalı video araçları platformu tanıttı. Bu platform sayesinde, video uygulamaları daha düşük boyutta veri kullanarak video bağlantısı yapabilecek. Maxine platformu, videodaki odak noktası nesneye odaklanarak, ekrandaki diğer detayların çözünürlüğünü ve veri boyutunu düşürebilme yetisine sahip.

Böylece kullanıcılar videodaki kalite değişimini çok fark etmeden çok daha düşük boyutta veri transferi ile video görüşmesi yapabilecek. Yapay zeka aracı ayrıca konferanstaki kişilerin yüzlerini farklı avatarla da değiştirebilme imkanı verecek.

James Bond No Time to Die yine ertelendi

Nvidia’ya göre Maxine platformu, H.264 sıkıştırma algoritmasına oranla %10 veri tasarrufu sağlıyor. %10 veri tasarrufu kulağa çok yüksek görünmese de mobil cihazlardaki sınırlı veri paketleri söz konusu olunca ayın sonunda yeni veri paketi satın almayla almamak arasındaki kararı belirleyebilir.

NVIDIA video görüşme

Peki siz son dönemde video görüşmeleri yapmaya başladınız mı? Veri paketleriniz ay sonunda yeterli oluyor mu, yoksa ek paketler satın almak zorunda kalıyor musunuz? Mobil cihazlarınızda aylık kaç GB veri harcıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.