Nvidia ve Leadtek yapay zeka eğitimi ile ilgili ortak çalışma yapacak

nvidia yapay zeka

Yapay zeka konusunda önde gelen firmalardan olan teknoloji devi Nvidia, bu konuda yeni öğrencileri eğitmek için Leadtek ile ortaklaşa hareket edecek. Bu kapsam dahilinde Çin sınırlarında önemli eğitimler verilecek.

Son yıllarda birçok firma yapay zeka alanında çok önemli yatırımlar ve satın alma işlemleri gerçekleştiriyor. Bu firmalardan biri olan Nvidia, yakın zamanda bir yapay zeka eğitim merkezi ile bu alanda önemli yatırım yaparak sektör için yetişmiş eleman açığını kapatmaya katkıda bulunmuştu. Deep Learning Institute (DLI) ismini almış olan bu yapı sadece 2017 yılı içerisinde birçok kişiye çevrim içi veya fiziksel ortamlarda yapay zeka eğitimi sağladı. Platform son hamlesini de Çin sınırlarında yapmak için kolları sıvadı. Nvidia, bu konuda Leadtek ile ortaklığa gitme kararı alarak ilk adımı atmış oldu.

Nvidia ve Leadtek anlaşma kapsamın Çin sınırları dahilinde pek çok yapay zeka eğitim üssü kurarak bu konuda uzman eleman yetiştirmeye çalışacak. Leadtek hatırlanacağı üzere yakın zamanda Tayvan dahilinde yapay zeka teknolojilerine katkı yapmayı düşünen pek çok akademik araştırma yatırımları ortaya çıkarmıştı.

DLI eğitim sistemi, yapay zeka teknolojilerini uygulama üzerinde göstermeyi kendine ana amaç edinmiş durumda. Okul dahilinde birebir uygulama dersleri kursiyerlere aktarılarak simulasyon sisteminden yararlanılıyor. Ayrıca Nvidia bu eğitim sürecini üst seviye bulut sistemiyle de desteklemeyi düşünüyor.

 

Playstation Store’un En Çok Satan Oyunları Açıklandı