Nvidia Shield sahipleri PC oyunlarını indirip oynayabilecekler

geforce now

Nvidia oyun odaklı tableti Shield için yeni bir servisi hizmete sokmaya hazırlanıyor. Artık Nvidia Shield sahipleri PC oyunlarını tabletleri üzerinden de oynayabilecekler. İşte detaylar.

Son 1 – 2 yıldır, oyun odaklı mobil cihazların sayısında hatırı sayılır bir artış mevcut. Örneğin geçtiğimiz yıl Razer Phone raflardaki yerini almıştı. Sonrasında ise bu sene Xiaomi Black Shark, ZTE Nubia Red Magic ve Asus ROG Phone gibi modeller tanıtıldı.

Fakat tüm bu modellerin de öncesinde NVidia’nın oyunculara özel olarak tasarladığı bir tablet vardı. Evet NVidia Shield’tan bahsediyoruz. NVidia Shiled ilk olarak 2014 Temmuz’unda satışa sunulmuştu. Nvidia tarafından tasarlanan Tegra K1 yonga setinden güç alan cihaz, özel soğutma sistemi sayesinde üst düzey bir oyun performansı sunuyordu.

NVidia Shield için devrim gibi yenilik!

Nvidia, şu aralar Shield’ın 4K versiyonunu 200 dolardan fiyatlandırıyor. Açıkçası oyun odaklı bir tablet için bu fiyatın oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz. Özelliklede yeni gelecek olan GeForce Now sistemiyle, Shield daha da cazip bir hal alacak.

Nvidia tarafından kurulan GeForce Now sistemi, PC oyunlarını Shiled üzerinden oynamamıza imkan veriyor. Elbette bu oyunlar direkt olarak Shield üzerinden indirilip oynanamıyor. Çünkü Shield’ın gücü bu oyunları kaldırmak için yeterli değil. Bulut üzerinden oynanacak olan oyunlar için aktif ve güçlü bir internet bağlantısı da gerekiyor.

Şimdilik GeForce Now tarafından desteklenen oyun sayısı 225. Muhtemelen bu sayı önümüzdeki dönemde daha da artacaktır.

Darksiders 3 çıkış tarihi açıklandı