Nvidia Shield TV Tanıtıldı! İşte Tüm Detaylar

nvidia shield tv ces 2017 shiftdelete

Dünyanın en önemli yonga üreticileri arasında olan Nvidia Amerika’da düzenelen CES 2017 fuarında yeni ürünlerini tanıtıyor. Firma geçtiğimiz senelerde tablet ve mobil oyun konsolu olarak piyasaya sürdüğü Shield serisi ürünlerine bir yenisini ekledi. Ancak tanıtlan yeni ürün eskisi gibi mobil odaklı değil. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz yıllarda duyurduğu cihazlarında Android ve Tegra 4 ikilisini sunan yonga devi özelleştirilmiş mobil oyunları oynatmak hedefindeydi. Aradan geçen zamanda farklı ürünler de çıkaran firmanın Amerika’da düzenlenen CES 2017 fuarında yaptığı lansmanda tanıttığı ürünlerinden birisi Shield TV oldu. Bir streamer cihazı olan Shield TV pek çok gelişmiş özellikle geliyor.

Firmanın yeni tanıttığı eğlence cihazı salonlardaki medya üssü olmayı hedefliyor. Televizyona bağlanarak Youtube, Netflix, Hulu gibi film ve dizi platformlarındaki içeriklerin izlenebildiği cihaz aynı zamanda bilgisayarınızda çalışan oyunları da aktararak salonda oynamanıza izin veriyor. Bunların hepsine ek olarak ise GeForce Now sayesinde bilgisayarınızda kurulu olmayan hatta satın almadığınız oyunları televizyonunuzdan oynayabiliyorsunuz. Android 7.0 ile birlikte gelen cihazda Google Play üzerinden veya Nvidia’nın kendi mağazası üzerinden indirebildiğiniz mobil oyunları da oynayabilmeniz mümkün.

Oyun kolu(gamepad) ve uzaktan kumanda ile birlikte kutudan cihazı film seyrederken uzaktan kumandasıyla oyun oynareken de oyun koluyla kontrol edebilirsiniz.

Şimdiye kadar ki pek çok medya cihazından çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan Nvidia Shield TV bu özelliklerin hepsini güçlü bir donanım altyapısı sayesinde sunuyor. Nvidia tarafından geliştirilen ARM temelli Tegra X1 yonga setinden gücünü alan cihazda oldukça güçlü bir işlemci bulunuyor. Grafik işlemcisi ise 256 çekirdeğe sahip minik bir GeForce ekran kartı. 3 GB ile birlikte gelen cihaz kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile birlikte çıkıyor. İki farklı depolama modeli bulunacak olan cihazın kapasite seçenekleri 16 GB ve 500 GB olarak tercih edilmiş.

Apple TV başta olmak üzere tüm medya oynatıcı ve stream cihazlarına savaş açan Nvidia’nın ifadesine göre Shield TV rakiplerinden 13 kata varan daha yüksek hıza sahip.

İlk olarak Amerika’da satışa çıkacak olan cihaz 16 GB versiyonu ile 199 dolara satışta olacak. Cihazın 500 GB versiyonu ise 299 dolar olarak fiyatlandırılmış. Cihazın ülkemize resmi kanallardan gelmesine ise pek olası bakılmıyor.

Hayatımızı değiştirecek inovasyonlar