Yeni 4K Android Oyun Konsolu Nvidia Shield

nvidia shield

Yeni 4K Android oyun konsolu Nvidia Shield, daha küçük donanım, yeni işletim sistemi, performans geliştirmeler, 4K HDR görüntü yayını özellikleri ve daha fazlasını sunuyor.

Nvidia’nın Android işletim sistemi tabanlı oyun konsolu Shield, çok ciddi bir donanım ve yazılım yenilemesi ile tekrar karşımızda. İşte yeni 4K Android oyun konsolu Nvidia Shield.

Shield’ın donanımı önceki versiyonlarına göre yüzde 40 oranında küçültülmüş ve artık Android 7.0 Nougat tabanlı işletim sistemi barındırıyor. Arayüzde iyileştirilmeler yapılmış. Artık oyunlar daha mantıklı şekillerde gruplanabiliyor. En dikkat çekici yenilik ise tabi ki artık 4K HDR görüntüyü desteklemesi. Nvidia Shield’ın CES fuarında tanıtılan bu yeni versiyonu, şu an piyasada 4K HDR görüntü destekleyen tüm medya cihazlarından daha fazla içerik barındırıyor.

Yeni Shield eskisine görünüş olarak çok benziyor; hatta içerisinde yine Tegra X1 işlemci barındırıyor. Her ne kadar bir önceki jenerasyondan kalma bir işlemci olsa da (2015 Mayıs ayında piyasaya çıkmıştı) Nvidia, bu işlemcinin lokal oyunlarda hala en yakın rakibinden 3 kat daha fazla performans ile çalıştığını belirtiyor. Ayrıca Nvidia’nın Shield için özel optimize ettiği GeForce Now streaming hizmeti de performansa yönelik iyileştirmeler ile dolu.

Bir diğer yenilik ise Nvidia’nın yeni oyun kolunda yaşanıyor. Oyun kolu artık titreşimli geri bildirim yapabiliyor. Bu bile başlı başına oyun deneyimini bir anda yükselten bir yenileştirme. Tamamen farklı bir şekilde tasarlanan oyun kolu (Xbox One’ınkine çok benziyor), kullanmasının çok rahat olmasının yanında tek şarjla 60 saat kesintisiz oyun deneyimi sunuyor. 60 saat kesintisiz oyun oynamayın lütfen.

Apple AirPods hakkında bilinmesi gereken 7 önemli özellik!