Nvidia Shield Android 7.0’a kavuştu!

Nvidia Shield Portable Konsol

Nvidia’nın taşınabilir Android oyun konsolu Shield için 7.0 Nougat güncellemesini yayınlamaya başladı. Nvidia tarafından üretilen  ve yüksek grafik performansıyla göz dolduran konsola gelen güncellemenin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2014 yılında çıktığında gündeme bomba gibi düşen Android tabanlı taşınabilir oyun konsolu Shield, aradan üç yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen, cihazlarına verdiği önem ve sık aralıklarla yaptığı güncellemeler ile bilinen Nvidia tarafından bu sefer de unutulmadı.  Cihazın en yeni Android sürümü olan, 7.0 Nougat güncellemesini alacağı açıklandı. Güncelleme ile beraber, 3 yıl gibi uzun bir süre destek almış olan cihaz bizlere Nvidia’nın ürünlerinin ne kadar arkasında durduğunu bir kez daha göstermiş oluyor. 2014 yılında piyasaya sürülen ilk modele ek olarak K1 modeli de ayrıca bu güncellemenin içine dahil.

Dünya genelinde yayınlanmaya başlayan inceleme yavaş yavaş cihazlara gelmeye başladı.  OTA üzerinden gönderilen güncelleme bölgesel olarak yayına açılmakta. Bugünden itibaren dağıtılmaya başlanacak olan güncellemenin tüm cihazlara dağıtılması ise bir kaç günü bulacaktır. Ülkemizde resmi olarak satılmayan cihazı satın alan Türk kullanıcılar ise kuvvetle muhtemel cihazı satın aldıkları bölgeyle aynı anda güncellemeyi alacaktır.

Zamanında güçlü bir donanıma ve yazılıma sahip olan Nvidia Shield, aldığı bu güncelleme ile “hala hayattayım” mesajını verdi ve Android 7.0 Nougat’ın yazılım gücünü de arkasına alarak bir süre daha hayatta kalacağının sinyalini verdi. Nvidia’nın kendi geliştirdiği Tegra yonga setine sahip olan cihaz, üretilen yüksek işlem gücü nedeniyle bir adet fana ihtiyaç duyuyordu. Bundan sonra muhtemelen daha fazla güncelleme almayacak olan cihaz için Nvidia, Shield kullanıcılarına son sürprizini de bu şekilde yapmış oldu.

 

Türk Bilim İnsanı Yarım Saatte Tamamlanan DNA Testi Yaptı!