NVIDIA oyun dünyasında düşüş bekliyor

NVIDIA

Oyun dünyasındaki duraklama yüzünden ekran kartı satışlarında düşüş bekleyen NVIDIA, işe alımları durdurdu.

Bildiğiniz gibi Amerikan ekonomisinde bir duraklama dönemine girilmiş olması teknoloji dünyasını da oldukça kötü etkiliyor. Son dönemde pek çok teknoloji ve internet şirketinin hisseleri düşüş yaşadı. Üstelik önümüzdeki dönemde de teknoloji dünyasının zor bir dönemden geçmesi bekleniyor.

Dünyanın en büyük ekran kartı üreticilerinden olan NVIDIA da benzer bir düşüşe hazırlanıyor. Önümüzdeki mali çeyrekte oyun konsolları ve bilgisayarları için satılan ekran kartlarının satışında düşüş yaşanacağını öngören şirket, bu düşüşle başa çıkmak için strateji değişikliğine gidiyor.

Küresel çip sıkıntısı ne zaman bitecek?

Şirket, oyun dünyasında beklenen bu yavaşlama nedeniyle işe alımlara bir süre ara verdi. Konu hakkında Reuters’a konuşan NVIDIA CEO’su Jensen Huang, genel olarak oyun dünyasında bir duraklama yaşandığını söyledi.

Aslında şirket bir önceki mali çeyrekte oldukça iyi bir çeyrek geçirmişti. Şirketin son çeyrekteki geliri bir önceki yıla kıyasla yüzde 46 artarak 8.29 milyar dolara yükselmişti. Ancak şirket bir sonraki mali çeyrekte gelirinin beklentinin altında kalacağını düşünüyor. Bu yüzden de bunun yaratabileceği negatif bir etkinin önüne geçmek için masraflarını azaltma yoluna gidiyor.

Şirket işe alımları hepten durdurmuş değil. Ancak bundan sonra standartlarını en üst seviyeye çıkaracaklarını ve sadece belli başlı kişileri işe alacaklarını söylüyor. Şirket şimdilik işçi çıkarmayı ise düşünmüyor.

PlayStation VR2 20 büyük oyunla geliyor