Sony’nin çıkardığı her iki oyundan birisi PC ya da mobil oyunu olacak

PlayStation Türkiye

Sony, 2025’e kadar çıkaracağı her iki oyundan birisinin PC oyunu ya da mobil oyun olacağını açıkladı.

Sony’in oyun dünyasındaki varlığı uzun yıllar tamamen PlayStation oyun konsolu ve bu konsol için hazırladığı oyunlarla sınırlıydı. Ancak son yıllarda şirketin bu stratejisinde değişiklik yapması gerekti. Çünkü artık oyun konusunda PC’ler ve mobil cihazlar da en az konsollar kadar tercih edilen araçlar haline geldi. Bu yüzden Sony, PlayStation oyunlarını PC’ye ve hatta mobile getirmek için düğmeye bastı. Son dönemde bu konuda önemli adımlar atan şirket, önümüzdeki yıllarda ise bu alanda daha da agresif olmayı planlıyor.

Sony ve TSMC, küresel çip sıkıntısına karşı iş birliği yapacak

Dün düzenlediği konferansta gelecek planlarını yatırımcılarla paylaşan Sony, 2025’e kadar yayınlayacağı oyunların yarısının PC veya mobil oyun olacağını açıkladı. Şirket tarafından yatırımcılara sergilenen tablolar, bu yıl şirketin çıkardığı oyunların yaklaşık olarak çeyreğinin PC ve mobil oyunları olduğunu gösterdi. Bu da demek oluyor ki Japon teknoloji devi önümüzdeki üç yıl içinde çıkardığı PC ve mobil oyunların sayısını ikiye katlayacak.

PlayStation ve oyun departmanlarının başındaki isim olan Jim Ryan, sadece PlayStation için oyun çıkarırken oyun dünyasının çok dar bir kısmında yer alabildiklerini, şimdi ise PC ve mobil oyunlara ve canlı oyun alanına girerek çok daha geniş bir alana sahip olduklarını söyledi. Jim Ryan, PC ve mobil oyunlara geçiş yapmalarıyla birlikte, oyunlarına para harcayan kullanıcı sayısının katlanacağını söyledi.

Horizon Zero Dawn, Days Gone ve God of War gibi oyunları PC’ye getiren şirket, şimdiden bunun faydalarını görmeye başlamış durumda. Toplam getirisi yaklaşık 70 milyon dolar olan bu üç oyun, PC’ye gelmesinin ardından sadece bu yıl şirkete 300 milyon dolar gelir sağladı.

PlayStation VR2 20 büyük oyunla geliyor