Nvidia’dan Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Ekran Kartı

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F6718882Ffbb076f2 74ed 44a0 b3c6 0f1b910d5add

Nvidia şimdiye kadar üretilmiş en iyi ekran kartı Titan V modelini tanıttı. Titan serisinin yeni modeli tam 3000 dolarlık satış fiyatına sahip. Oldukça yüksek özelliklere sahip olan kart, yeni nesil bir GPU mimarisiyle geliyor. 

Nvidia Titan V Tanıtıldı

Dünyanın en önemli iki ekran kartı üreticisinden birisi olan Nvidia, uzun zamandır yüksek performans kategorisinde rakipsiz durumda. Rakipsizliğin faydalarını kullanmaktan geri kalmayan firma, bir yandan da ürünlerini geliştirmeye devam ediyor.

Geforce serisinin üstünde bulunan ve yıllardır devam eden Titan serisi, masaüstü bilgisayar kullanımları için tasarlansa da yüksek fiyatları nedeniyle kısıtlı bir kesim tarafından satın alınabiliyordu. Serinin yeni modelinde de durum pek değişmedi. 21.1 milyar transistöre sahip olan kart tam 110 teraflop işlem gücüne sahip. 110 gibi inanılmaz bir rakamın tek bir GPU içerisinde sunulabilmesi ise firmanın yeni Volta mimarisi sayesinde mümkün oluyor. Dünyanın en güçlü oyun konsolu olan Xbox One X’in 6 teraflop işlem gücü sunduğunu hatırlatacak olursak, 110 değerinin anlamı daha net ortaya çıkacaktır.

Oyun teknolojisi 110 teraflopluk işlem gücünü kullanabilecek düzeyde olmadığı için bu ekran kartı daha çok sanal gerçeklik ve yapay zeka çalışmalarında kullanılacak.

3000 dolara satılacak olan Titan V aynı zamanda AMD‘nin geliştiricisi olduğu HBM teknolojisinin 2. nesil belleklerine sahip. Nvidia’nın ilk kez son kullanıcı ürününde kullandığı HBM teknolojisi, bu ekran kartının kullanım alanlarında büyük fayda sağlayacaktır.

Apple 2017’in En İyilerini Duyurdu