Yapay Zeka korkunç derecede zeki olmak üzere

yapay zeka 3

Bu yıl Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen Grafik İşleme Ünitesi Teknoloji Konferansında Nvidia CEO Jensen Huang, DGX-2 isimli yeni bilgisayarını duyurdu. Bu bilgisayar yapay zeka ve derin öğrenme alanında araştırma yapanlar için tasarlanmış.

Önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan bu bilgisayar, 2 petaflop işlemci gücüne sahip dünyanın ilk bilgisayarı ve yapay zeka alanında çalışması için tasarlanmış. Bu bilgisayarım işlem gücünü anlamanız için size şöyle bir örnek verebilirim. Macbook PRO yaklaşık olarak 1 teraflop işlemci hızında. 1 petaflop 1000 teraflop hızına eşdeğer.

Evet, bu çok dahice !

Huang yaptığı açıklamada, Tesla V100 Grafik işlemci kapasitesini ikiye katladıklarını duyurdu. Şirket, 1 grafik işlemcisinin 100 CPU hızına ulaşabileceğini söylüyor. Ancak, bu grafik işlemci ünitesi oyun bilgisayarı için değil. Yapay Zeka ve Derin Öğrenme araştırmaları için.

Üretici firmaları arasında yer alan Dell EMC, Hewlett Packard, IBM ve Lenovo bu GPU – Grafik İşleme Ünitesine sahip bilgisayarları önümüzdeki bir kaç ay içinde kullanıma sunacak. 2018 yılının ortalarında ise Oracle bu GPU ile çalışan sistemini çıkaracak.

Peki, bunun anlamı nedir?

İlerleyen zamanlarda derin öğrenme yapay zeka çalışmaları için daha az zamana ihtiyaç duyulacak. Yakın zamanda beklenen en önemli gelişmeler ses tanıma ve yapay zeka servislerinde olacak.

Xuedong Huang konuşmasında ayrıca Cortana, Bing ve Microsoft Çeviri gibi ses tanıma ve makine çevirisi sistemlerinin insan kapasitesine yakın zamanda yaklaşabileceğini de söyledi.

Bu yıl Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen Grafik İşleme Ünitesi Teknoloji Konferansında Nvidia CEO Jensen Huang, DGX-2 isimli yeni bilgisayarını duyurdu. Bu bilgisayar yapay zeka ve derin öğrenme alanında araştırma yapanlar için tasarlanmış.
NVIDIA  derin öğrenme platformu için geliştirilen güçlü bir grafik kartına sahip süper bilgisayarını duyurdu.