Nothing Phone (2a) Plus’ın Yonga Seti Belli Oldu

Nothing Phone 2a

Nothing’in bu ay bitmeden piyasaya süreceği yeni telefonu Nothing Phone (2a) Plus’ın hangi yonga setini kullanacağı belli oldu.

Saydam arka panelleriyle dikkat çeken Nothing Phone’ları piyasaya süren şirket olan Nothing, son dönemde yeni telefon çıkarma sıklığını arttırdı. İlk bütçe dostu telefonu CMF Phone 1’i geçtiğimiz günlerde piyasaya süren şirket, 31 Temmuz’da yeni bir telefon daha tanıtacak. Söz konusu bu telefon, mart ayında piyasaya sürülen Nothing Phone (2a)’nin Plus versiyonu olacak.

Son günlerde çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınan Nothing Phone (2a) Plus, bugün doğrudan Nothing tarafından gündeme taşındı. Tanıtım çalışmalarına başlayan Nothing, yeni telefonunun hangi yonga setini kullanacağını açıkladı. Nothing Phone (2a) Plus’ın yonga seti, MediaTek’in Dimensity 7350 Pro’su olacak. Nothing, bu yonga setinin Plus modelini mart ayında çıkan Nothing Phone (2a)’dan yüzde 10 daha hızlı yapacağını söylüyor.

Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik edecek. Ancak sanal RAM ile bu kapasite 20 GB’a kadar çıkarılabilecek. Telefonun işletim sistemi ise Android 14 olacak.

Nothing Phone (2a) Plus

Mart ayında çıkan Nothing Phone (2a), 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz, çözünürlüğü ise 1084 x 2412 piksel. Telefonun arka yüzünde çift arka kamera bulunuyor. Bu çift kamera sisteminin ana lensi 50 megapiksellik OIS destekli bir sensör kullanıyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun 32 megapiksellik selfie kamerası ise Nothing Phone 2’de de gördüğümüz Sony IMX615.

Telefonda dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefon, Nothing’in bugüne kadar kullandığı en büyük bataryayla geliyor. 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonun şarj hızı ise 45 W. Son olarak işletim sistemine geldiğimizde karşımıza Android 14 tabanlı Nothing OS 2.5 çıkıyor.

Nothing Phone (2a) Plus’tan da benzer özellikler bekleyebiliriz. Ancak tabii belli başlı alanlarda geliştirmeler yapılmış olarak.

Samsung da Yapay Zeka Telefonlarına Geçiş Yapıyor