Apple Maps’in Web Sürümü Kullanıma Sunuldu

Apple Arcade 3 yeni oyun

Apple Maps veya Türkçe adıyla Apple Haritalar’ın herkese açık beta sürümü web üzerinden kullanıma açıldı. Bu durum yıllardır uygulama olarak kullanılan Maps için önemli bir gelişme.

Apple Haritalar’ın web sürümüne beta.maps.apple.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor. Mac’te, iPad’de ve Windows’lu bilgisayarlarda Safari, Chrome ve Edge tarayıcılarında çalışıyor.

Haritalar’ın web sürümü uygulamada yer alan birçok özelliği destekliyor. Yol tarifi, dükkanlar ve işletmeler hakkında bilgi almak, rehberleri görüntülemek gibi özellikler kullanılabiliyor. Apple gelecekte sokak görünümü (Etrafa Bak/Look Aroundapple maps) gibi farklı özelliklerin web sürümüne ekleneceğini belirtti. Apple Maps’in web versiyonu şimdilik İngilizce dilinde. Daha ilerde farklı diller, tarayıcı ve platform desteği olacak. Haritalar’ın bazı özelliklerinin ülkemizde desteklenmediğini ve bu yüzden web sürümünde de yer almadığını belirtelim.

 

Geliştiricilerin sitelere web tabanlı Apple Maps’i eklemesi için MapKit JS aracı da yayınlandı. Apple Haritalar’ı entegre etmek isteyenler için dokümantasyon içeren geliştirici portalı da mevcut.

Maps’in web sürümü, Apple’ın DuckDuckGo arama motoruna Apple Maps’i eklemesinden birkaç ay sonra gerçekleşti. Bu durum Apple’ın harita servisi konusunda rekabette olduğu Google Maps’e saldırısı olarak görülüyor. Cupertino’lu firma son dönemlerde agresif strateji izleyip adımlar atıyor.

Nothing Phone (2a) Plus’ın Yonga Seti Belli Oldu