Nokia 8 için Oreo güncellemesi hazır sayılır

nokia

HMD Global bünyesinde tekrardan var olma savaşı vermeye başlayan Nokia’nın amiral gemisi modeli Nokia 8, yakında güncellenecek.

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider ismi konumunda bulunan Nokia, akıllı telefonlara geçiş dönemine ayak uyduramayınca iflasın eşiğine gelmişti. Microsoft ile yapılan anlaşma sonucunda iyiye gitmek yerine daha da kötüye giden firma son olarak Finli bir şirket olan HMD Global bünyesinde boy göstermeye başlamıştı.

Nokia, kısa süre önce HMD Global bünyesinde bir dizi Android tabanlı akıllı telefon modelleri ile karşımıza çıktı. 3’ü orta segment, biri ise üst segmente hitap eden bu modeller ülkemiz de dahil olmak üzere birçok pazarda boy göstermeye başladı. HMD Global, işi baştan sıkı tutarak yeni Nokia modellerinin en kısa süre içerisinde Android’in son sürümü olan Oreo’ya güncelleneceğini açıklamıştı.

Öyle görünüyor ki Finli şirket verdiği sözü kısa süre sonra yerine getirecek. Zira sızdırılan bilgilere göre Nokia 8 için Oreo güncellemesinin sonuna gelinmiş durumda. Aşağıdaki görselde Android 8.0 Oreo çalıştıran bir Nokia 8 modeli görünüyor. İşletim sisteminin hala beta aşamasında ve 1.3GB’lık bir boyuta sahip olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

nokia 8

Muhtemelen ilk Oreo güncellemesi alacak olan HMD Global modeli de Nokia 8 olacaktır. Zira güncellemelere çatıyı oluşturan modelden başlamak son derece mantıklı görünüyor. Sonrasında ise Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modelleri de Oreo’ya yükseltilecektir.