Nokia 8 sahiplerinin beklediği güncelleme yayınlandı

nokia 8

HMD Global bünyesinde tekrardan akıllı telefon sektöründe boy göstermeye başlayan Nokia’da işler iyi gidiyor. Geçtiğimiz günlerde 2017’nin son çeyreğine ilişkin satış rakamlarını açıklayan Nokia’nın, HTC, Sony, Google ve OnePlus gibi sektörün ağır toplarını geride bıraktığını görmüştük. Elbette Nokia’nın bu başarısı ağırlık olarak orta segment modellerin sayesinde gerçekleşti. Keza üst segmente hitap eden Nokia 8, satış rakamları bazında o kadar da parlak bir grafiğe sahip değil.

Nokia 8, Android 8.1’e yükseltildi

Hali hazırda ülkemizde de 2500 TL’den başlayan fiyatlarla satılan Nokia 8, HMD Global’in acemiliğine denk geldi diyebiliriz. İnce çerçeveli modellerin prim yaptığı bir dönemde, oldukça klasik bir tasarım anlayışıyla satışa sunulan Nokia 8, doğal olarak satış rakamları bazında parlak bir dönem geçirmedi.

Üstelik Nokia 8’in çıkış fiyatı da biraz yüksekti. Haliyle kullanıcılar tercihlerini eski tasarım çizgisine sahip bir model yerine, daha modern tasarıma sahip olan cihazlardan yana kullandılar. Fakat yine de HMD Global, Nokia 8’e olan desteğini kesmiş değil. Zira kısa süre önce Android 8 Oreo güncellemesini alan üst segment model, şimdi de 8.1’e yükseltiliyor. Yeni sürüm ile birlikte Android 8’de ortaya çıkan bazı optimizasyon sorunlarının da çözüldüğü belirtiliyor.

HMD Global’in Android 8.1 güncellemesini bölgesel bazda sunduğu ve kısa süre içerisinde tüm Nokia 8 kullanıcılarının telefonlarını güncelleyebileceği belirtiliyor. Bu arada, güncelleme boyutunun 1.5 GB olduğunu da hatırlatalım.