Nokia’dan beklenmedik Android Oreo çıkışı!

android oreo

HMD Global bünyesinde tekrardan kanatlanan Nokia, hangi modelleri için Andoid Oreo işletim sistemine geçeceğini açıkladı. İşte detaylar.

Bir zamanlar cep telefonu sektörünün lider ismi konumunda bulunan Nokia, akıllı telefonlara geçiş dönemine tam olarak adapte olamamıştı. Apple, Samsung ve Huawei gibi isimlerin yükseldiği bir dönemde hızla kan kaybeden Finli telefon üreticisi iflasın eşiğine gelmişti.

Microsoft bünyesinde aradığını bulamayan Nokia, kısa süre önce Fin kökenli bir başka şirket olan HMD Global tarafından satın alınmıştı.

HMD Global bünyesine giren Nokia, Mobil Dünya Kongresi’nde 3 farklı model tanıtmıştı. Orta segmente hitap eden modelleri ile dikkatleri üzerine çeken Nokia, üst segment modelini ise kısa süre önce satışa sunmuştu.

Nokia’nın yeni modelleri için nasıl bir yol izleyeceği de merak konusuydu. Seneler sonra Android işletim sistemli telefonları ile pazara dönen Finli üreticinin, kullanıcılarına yazılım konusunda nasıl bir destek sağlayacağı da önemli bir soru işaretiydi.

Nihayet bu konudaki sor işaretleri HMD Global’in önemli isimlerinden biri olan Juho Sarvikas tarafından giderildi. Sarvikas, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada HMD Global bünyesinde satışa sunulan tüm Nokia modellerinin Android Oreo güncellemesini alacağını belirtti.

android oreo

Sarvikas, şu anda en düşük Nokia cihazı olan Nokia 3’ün bile Android Oreo güncellemesinden faydalanacağını açıkladı. Bu arada dip not olarak belirtelim. Nokia’nın giriş segmentideki yeni modeli Nokia 2’nin de Android Oreo ile geleceği iddia ediliyor.