Android 10 güncellemesi alacak Nokia modelleri açıklandı

nokia

HMD Global, önümüzdeki dönemde Android 10 güncellemesi alacak olan Nokia modellerini açıkladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

HMD Global bünyesinde adeta küllerinden doğan Nokia, kısa sürede önemli bir müşteri kitlesine ulaşmayı başardı. Finli üreticinin aynı Çinli şirketler gibi agresif bir fiyat politikası gütmesi, satışlarını arttırmasında önemli bir rol oynadı.

Nokia’nın kısa sürede müşteri kitlesini genişletmesinin bir diğer püf noktası ise giriş ve orta segmentteki modellere ağırlık vermesi oldu. Üst segment modelleri geri plana iten HMD Global yetkilileri asıl ağırlığı müşteri potansiyeli çok daha fazla olan orta ve giriş seviyesine kaydırdı. Nitekim bu çalışmaların meyvesini de bir şekilde topladılar.

Nokia’ın başarılı olmasında satış sonrasındaki güncelleme desteği de önemli rol oynadı. Pek çok üretici Android güncellemeleri konusunda ağır davranırken, HMD Global elini hayli çabuk tuttu. Görünen o ki bu durum Android 10’da da devam edecek.

android 10 güncellemesi

Geçtiğimiz gün HMD Global, Android 10 güncellemesi alacak olan Nokia modellerini açıkladı. Bu açıklamaya göre Nokia 7.1, 8.1 ve 9 PureView 2019’un 4. çeyreğinde, Nokia 6.1, 6.1 Plus, 7 Plus, 4.2, 3.2, 3.1 Plus ve 2.2 2020 ilk çeyreğinde, Nokia 1 Plus, Nokia 5.1 Plus, 8 Sirocco, 2.1, 3.1, 5.1 ve Nokia 1 de 2020 2. çeyreğinde Android 10 güncellemesi ile tanışacak.

Android 10 alacak Samsung modelleri için tıklayın