Nokia 3, 5 ve 6 sahipleri Oreo betasına katılabilecek

oreo 1

HMD Global bünyesinde yenilenme çalışmalarına hız veren Nokia, Android Oreo betasına Nokia 3, 5 ve 6 sahiplerini de katacak. İşte detaylar.

2017’nin Nokia için son derece verimli geçtiğini söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Finli üretici bu sene Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6, Nokia 7 ve Nokia 8 modellerini satışa sundu. Tabi ki bir de yeni 3310 modeli var. Ayrıca 2017 bitmeden Nokia 9’un tanıtılması da muhtemel görünüyor. HMD Global bünyesinde iyi işler çıkartan Nokia’nın yazılım tarafında da sağlam bir işçilik sergilediğini söylemek mümkün.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce HMD Global, yeni Nokia modellerinin Android Oreo’ya yükseltileceği hakkında kısa bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklamada, HMD ismi güvencesinde satışa sunulan tüm Nokia modellerinin Android Oreo’ya güncelleneceği bilgisi paylaşılmıştı.

Yeni nesil Nokia akıllı telefonların güncellenmesi için geçtiğimiz ay düğmeye basıldı. Bu güncellemenin ilk etapta Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 ve Nokia 8 modellerine geleceği belirtilmişti. Kısa süre önce Nokia 8 için başlatılan beta programının, Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerinde de kullanılabilir olacağı açıklandı.

Yapılan bu son açıklamadan sonra, orta segment Nokia modellerine sahip olan kullanıcılar da Android Oreo betasına katılabilecekler. Elbette beta sürümü, Oreo’nun tüm özelliklerine sahip olmayacaktır. Fakat yine de bu uygulama Oreo deneyimi açısından faydalı olabilir.