Samsung, yeni kamerasıyla Sony’e meydan okuyacak

samsung

Teknoloji dünyasının iki dev ismi Samsung ve Sony, Güney Koreli teknoloji devinin yeni kamerası yüzünden birbirlerine girebilir. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında yer alan telefonun üzerindeki logo ne olursa olsun bazı bileşenleri üreten firmalar hiç değişmiyor. Daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse, yeni çıkan iPhone X’in ekranlarının Samsung tarafından üretildiğini hatırlatmamız yeterli olacaktır. Aynen bu şekilde, sektördeki üst segment modellerin kamerasının bir çoğunda da Sony imzası bulunuyor.

Sony’nin yeni dönemde ürettiği ve motion eye özelliğine sahip olan kendi hafızasına sahip kameraları oldukça dikkat çekmişti. Xperia Premiumz XZ ve XZ1 modellerinde kullanılan bu kamera, çektiği görüntüleri direkt olarak RAM’e aktarmak yerine kendi hafızasında depoluyordu. Böylece yüksek çözünürlüklü videolarda FPS değeri daha da üst seviyelere çıkarılabiliyordu.

Şimdi Samsung’da Sony’nin teknolojisine benzer bir kamera üreteceğini açıkladı. Üstelik Samsung tarafından üretilecek olan bu kamera ile 1000fps değerini görmek de mümkün olacak.

Peki Güney Koreli teknoloji devi bu kamerayı Sony’nin patentlerini ihlal etmeden hayata geçirebilecek mi? İşte asıl sorulması gereken soru bu. Uzmanlara göre, Samsung bunun yolunu bulmuş durumda. Eğer Samsung bunu başarabilirse önümüzdeki dönemde çıkacak olan tüm amiral gemisi modellerinde bahse konu kamera modülünün kullanılacağı belirtiliyor.

Dip not olarak belirtelim. Şu anda satışa olan Galaxy S8 modellerinin Asya ve Avrupa bölgesinde satılanlarda Güney Koreli üreticinin sensörleri bulunurken, Amerika’da satılanlarda ise Sony sensörleri bulunuyor.