Nokia 1, Android Go ile harikalar yaratacak

nokia 1

Akıllı telefon pazarının 2017’deki flaş isimlerinden birisi de Nokia’ydı. HMD Global bünyesinde önemli bir atılım gerçekleştiren Finli akıllı telefon üreticisi, 2018’de de iddialı modellerle piyasayı sallayacak gibi görünüyor. Zira geçtiğimiz gün ortaya çıkan uygun fiyatlı Nokia 1, bu durumun en önemli göstergesi diyebiliriz.

Nokia 1, 80 euro’luk fiyatı ile dikkat çekiyor

Bilindiği üzere dünyadaki tüm ülkelerin teknolojileri aynı seviyelerde değil. Biz şu an ülkemizde 4G’nin en gelişmiş versiyonlarından birisini kullanırken, hala 3G ile tanışmamış ülkeler mevcut. Google kısa süre önce bu ülkeleri baz alarak Android Go isimli yeni bir program başlatacağını duyurmuştu.

Android Go genel itibari ile düşük gelir seviyesine sahip, gelişmekte olan ülkeler için tasarlanmış bir proje. Bu proje kapsamında, Android’in hafifletilmiş hali, giriş segmentindeki cihazların daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

Şimdiden bazı firmalar Android Go kapsamındaki telefonlarını duyurmaya başlamış durumda. Bunlardan birisi de Nokia. HMD Global bünyesindeki Finli üretici 2018’de Nokia 1 modeli ile Android Go’ya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Giriş segmentinde yer alacak olan bu cihazın düşük bir yonga seti, 1GB RAM ve 8GB dahili depolama ile gelmesi bekleniyor. 720p çözünürlüğünde ortalama bir ekran ile gelecek olan Nokia 1, muhtemelen 80 euro civarında bir fiyata sahip olacak. Bu fiyatın gelişmekte olan pazarlar için son derece makul olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone X üretimi azalacak mı?