HMD Global tüm Nokia telefonların Androd P güncellemesi alacağını açıkladı

tüm

Nokia telefonlarının üreticisi HMD Global yaptığı açıklamayla, tüm Nokia telefonların Android P işletim sistemini alacağını duyurdu.

Bir zamanların efsane telefon üreticisi Nokia bilindiği gibi hayatına HMD Global çatısı altında devam ediyor. HMD Global efsane telefon üreticisini eski günlerindeki üst noktaya konumlandırmak istiyor. Şirket, Çin sınırlarında piyasaya sürülen Nokia X6 modeli ise satış rekorlarına imza atarken şimdi de önemli bir açıklama yaparak ses getirmek istiyor.  HMD Global tüm Nokia akıllı telefon modellerinin Android işletim sisteminin yeni sürümü olan Android P güncellemesi alacağını açıklayarak kullanıcılarını memnun etti.

Nokia yeniden yükselişe geçiyor

Android dünyasının en önemli sorunlarından biri olarak güncellemelerin her üreticinin elinden dağıtılması durumu olarak gösteriliyor. Bu durumda kullanıcıları üreticilerin güncelleme göndermesini beklemeleri gibi durumlara sebep oluyor. HMD Global bu konuda oldukça dikkatli davranarak piyasaya sunduğu tüm modellere güncelleme gönderme kararını aldı. Yapılan bu hamle ile de kullanıcıların takdirini ve güvenini kazanmış oldu.

Sonuç olarak firma birçok olumlu hamle yaparak piyasa içerisinde kalıcı olmak istiyor. Bildiğimiz üzere firmanın oldukça az seviyede sahip olduğu ürün gamı rakipleri ile rekabet etmesini zorlaştırıyor. Tüm bunlara rağmen uzun süreli destek verileceği açıklaması kullanıcılar tarafında oldukça olumlu geri dönüşlere sebep olacaktır. Bu durumda ilerleyen zamanda firmanın hanesine artı değer olarak yansıyabilir.

LG V35 ThinQ tanıtıldı! İşte LG V35 ThinQ özellikleri